AKTUELNO

Darko S. iz Malajnice koga je u odbrani pomenula Maja Bađukić, koja se tereti da je pomagala Davoru Perniću u četvorostrukom ubistvu u Jabukovcu, naveo je da je dolazio kod nje da joj vrati pre, ali nije želeo da potvrdi njenu izjavu da ga je upravo osumnjičeni za masakr ranio u nogu u njenoj kući!

Naime, na saslušanju kod tužioca, Maja Bađukić je navela da je jedne večeri kod nje došao Darko S. kome je prodala "nisan" i da joj je doneo još 50 evra koliko joj je dugovao za kola.

Nije hteo kafu, već samo da popije sok "na brzinu", ali tada neko je počeo da lupa na ulazna vrata i viče "otvaraj, sve ću da vas dignem u vazduh".

Prema njenom svedočenju, nije znala ko je, otvorila je i ugledala Pernića u maskirnoj uniformi i naoružanog puškom. Naredio je Darku S. da legne, a njoj da upali sva svetla u kući. Dok je ona to radila, nije čula pucanj, već nešto kao tihi prasak, i po povratku u dnevnu sobu videla da je mladić ranjen u nogu.

Ispričala je da je bila u strahu da joj se ne probudi sedmogodišnji sin, koji je spavao u sobi, ali je smogla snage da im kaže da će pozvati policiju ukoliko ne izađu iz njene kuće i sve nesuglasice koje imaju reše van.

Tada im je, kako je navela, Pernić zapretio da će ubiti i njih i njihove najbliže ukoliko o ranjavanju obaveste policiju, i nakon toga su otišla obojica.

- Sve što je objavljeno, istina je. Bio sam dužan Maji i otišao sam da joj vratim novac - rekao je Darko S..

Na pitanje da objasni šta se dešavalo te večeri i da li mu je Pernić pucao u nogu, počeo je da vrda.

- Ja ne znam ko je to uradio. Neću da krivim nikoga - naveo je mladić iz Majalnice, koji na taj način nije želeo da potvrdi Majin iskaz da mu je u nogu pucao Pernić, i to u njenoj kući. Na insistiranje da odgovori ko je onda pucao u njega, Darko S. je prekinuo vezu.

Ovaj mladić iz Malajnice biće saslušan u nastavku istrage i trebalo bi da razjasni da li je Majin iskaz tačan i da li ga je Pernić ranio i u kakvom odnosu je bio i s njim i s njom.

Foto: Printscreen Facebook

U međuvremenu se proverava oružje koje je bilo zakopano na imanju Slaviše Pernića, oca osumnjičenog Davora.

Utvrđuje se da li na nekom od njih ima bioloških tragova osumnjičene Maje, koju je za učešče u četvorostrukom ubistvu optužio upravo Pernić, sa kojim je jedno vreme bila i u emotivnoj vezi, ali protiv koje u početku istrage nisu nađeni materijalni dokazi koji bi potrkrepile te njegove tvrdnje.

Na drugom saslušanju pred tužiocem, Pernić je tvrdio da je Maja u žrtve pucala iz malokalibarske puške, dok je prvobitno ispričao da je na imanje Kazimirovića došao sam, te da je "škorpion" držao u rukama, a malokalibarku preko ramena. Veštači se i njihova komunikacija putem bolnih telefona, ali i Majin alibi za kobni 7. avgust, kada su oko podneva u jabukovačkom zaseoku Velja Vratna ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53).

Foto: Printscreen Facebook/Davor Pernic

#Jabukovac

'