AKTUELNO

Nakon fatalne pucnjave u bavarskom gradu Abensbergu, policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih. Tridesetdevetogodišnji Srbin ubijen je na jednom parkiralištu, a drugi je teško povređen na drugom mestu zločina u gradu. Počinioci su se izvesno vreme nalazili u bekstvu.

Prema informacijama BILD-a, dvojica osumnjičenih u oblasti Abensberg uhvaćeni su oko 19:30 sati - gotovo sat i po nakon što je policija primila prvi hitan poziv.

Policija je bila raspoređena u velikom kontingentu, a helikopter je kružio iznad grada.

- U 18.10 policija je obaveštena o hitnom pozivu. Dvojica muškaraca navodno su napala muškarca ispred tržnog centra u Abensbergu. Ispaljeno je nekoliko hitaca. Žrtva je umrla na parkingu. Osumnjičeni su pobegli kolima - rečeno je iz policije.

Karina Šafer (16) bila je u tržnom centru sa svojim dečkom koji je za nemački BILD dao izjavu:

„Hteli smo samo da kupimo igricu. Kada smo stigli, mnoštvo policijskih automobila je već stajalo ispred supermarketa. Nastala je panika, niko nije izostavljen."

U međuvremenu, na drugom mestu zločina u gradu sa 14.000 stanovnika došlo je do drugog napada.

-Oko 30 minuta kasnije stigao je još jedan hitan poziv iz Abensberga. Ispred kuće je upucan drugi muškarac. U smrtnoj je opasnosti. Sumnjamo da su to isti počinioci. Obojica su pobegli kolima. O motivima dela ne možemo reći ništa. 46-godišnji muškarac je teško povređen. Svedoci su mogli da opišu vozilo koje je pobeglo sa mesta nesreće - rekao je glavni inspektor.

Kako je rečeno, osumnjičeni su sa teritorije južne srpske pokrajine, a obe žrtve su državljani Srbije. Policija pretpostavlja da postoji veza između dva dela. Trenutno nema dokaza da je više ljudi bilo umešano u zločin, rekao je portparol policije.

#Nemačka

#Pucnjava

'