AKTUELNO

Miloš Đukić (31) iz Ljiga, nastradao je na svom radnom mestu u kamenolomu Smiljkova glava nadomak Negotina, pod još nerazjašnjenim okolnostima. On je upao u drobilicu za kamen i na mestu ostao mrtav.

On nije bio neiskusan radnik, a kao rukovodilac mašinama radio je godinama, i u kamenolom je došao nedavno.

- Još prikupljamo dokumentaciju i obavljamo istražne radnje kako bismo utvrdili šta se tačno dogodilo u ponedeljak ujutru u ovom kamenolomu. Nejasne su okolnosti po kojima se on našao u dropilici, a niko od prisutnih nije video kada se on popeo na nju - kaže Milanko Savić, načelnik Odeljenja geološke i rudarske inspekcije Sektora za geologiju i rudarstvo Minisarstva rudarstva i energetike.

Nesreća se dogodila oko 8.10 u ponedeljak, 30. oktobra. Kako su potvrdile i Miloševa kolege, u tom trenutku još nisu krenuli sa eksploatacijom kamena, već je svako od njih pripremao svoje mašine za rad. Đukićev bager je bio na etaži na platou.

- Mašina je bila ugašena, a njega nigde nije bilo. Mislili smo da je otišao u toalet, ali kako se nije pojavio pozvali smo ga motorolom. Zvuk se začuo na traci drobilice, gde je leđalo njegovo beživotno telo - kažu radnici u kamenolomu.

Drobilica "metso", jedna od većih, u tom trenutku nije radila. Da jeste, samlela bi nesrećnog radnika. On se, očigledno, popeo na drobilicu, ali zašto, to još niko ne može da kaže. Propao je kroz rupu rotora, odnosno kroz otvor drobilice koja melje sve potrebne granulacije materijala.

- Nastradali ima više godina iskustva na ovim poslovima, uredno je prijavljen. U ovoj fazi istrage prikupljamo sve relevantne činjenice i okolnosti koje su dovele do ove tragedije. Kad se prikupi, predmet se dostavlja Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu, na čijoj teritoriji se nalazi kamenolom - dodaje načelnik Savić.

#Ljig

#Misterija

#Smrt

'