AKTUELNO

Žena koja je u utorak uveče pronađena obešena o jedno drvo na Tari, ustanovljeno je zvanično, je kineska državljanka Džu Sinjue (22), a odbukcija njenog tela je potvrdila pretpostavku da je ona izvršila samoubistvo.

Odbukcija je urađena u bolnici u Bajinoj Bašti odakle su posmrtne ostatke preuzeli njeni roditelji koji su pozvani na prepoznavanje tela.

Mlada kineskinja je u Bajinu Baštu došla 28. juna, gde je prespavala, a dan kasnije je u jednoj prodavnici kupila uže kojim se, kako se ispostavilo i obesila. Istog dana je otišla na Taru odakle je poslednji put kontaktirala sa svojim roditeljima. Poručila im je da je ne traže i da je "našla mir" i od tada joj se gubi svaki trag.

Usledila je skoro tromesečna potraga za njom, koja, iako su bazne stanice mobilne telefonije registrovale da je ona bila na Tari, nije rezultirala sve do utorka. Tada su rendžeri Nacionalnog parka „Tara“ na osnovu informacija dostavljenih iz Kine, a dobijenih satelitskim praćenjem njenog telefona, devojku našli obešenu u mestu Krtica, u ambisu ispod puta Perućac – Mitrovac.

U njenoj odeći pronađena je oproštajna poruka na engleskom jeziku u kojoj je ona navela da je rešila da digne ruku na sebe jer ne može da izdrži pritisak i da je nezadovoljna životom.

Inače, njeni roditelji žive u Beogradu s obzirom da joj je otac službenik kineske ambasade u Srbiji. Ova devojka je, saznajemo, studirala u Španiji, a povremeno je dolazila u Srbiju da obiđe roditelje.

Njeni roditelji su, ne gubeći veru da im je ćerka živa, letos 25 dana proveli na Tari i učestvovali u potrazi, a obišli su i nekoliko manastira u nadi da se možda zamonašila.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati volontere Centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratite mejlom na vanja@centarsrce.org

#Samoubistvo

#Tara

'