AKTUELNO

Pretpostavljam da ju je neko vreme čekao i pratio i nakon toga otišao kod nje. Ne znam odakle mu pištolj. Mi nikada oružje u kući nismo imali, rekao je on.

Saša Golubović, mlađi brat ubice iz Koteža, u svojoj ispovesti kaže da njegova porodica nije očekivala da je Stefan sposoban da počini zločin.

- Očajni smo. Ne postoje reči koje bi mogle ovo da opravdaju. Ne znam kako nije mislio na nas i na njene roditelje. Nije on ubio samo nju, ubio je i svoje najmilije. Sve nas je ubio - kaže Saša.

On dodaje da je znao da je Stefanu teško i loše zbog raskida s Marinom.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

- Nekoliko dana pre zločina sam mu telefonom pričao da ću doći kod njega u Norvešku, ali mi je rekao da ne dolazim jer je hladno. U subotu smo se čuli poslednji put, pitao sam ga gde je jer se nekoliko dana nije javljao. Objasnio je da se konačno naspavao. Slagao me je, jer je, prema mojoj proceni, tada već bio na aerodromu - priča šokirani brat i dodaje:

- U subotu je došao na aerodrom u Beogradu i tu je iznajmio kola. Spavao je u apartmanu nedaleko od Skadarlije i u nedelju se video s najboljim drugom. Nikom se više nije javio. Prema priči druga, Stefan je došao kako bi Marinu ubedio da krene s njim u Norvešku. Bio je srećan, jer je mislio da nema šanse da ga ona odbije. S drugom se rastao uz reči da će se čuti.

Golubovićev brat kaže da je Stefan u ponedeljak oko 9.30 krenuo ka Marininom stanu, jer je to vreme ostalo zabeleženo na navigaciji.

- Pretpostavljam da ju je neko vreme čekao i pratio i nakon toga otišao kod nje. Ne znam odakle mu pištolj. Mi nikada oružje u kući nismo imali - rekao je on.

Foto: Pink.rs, Printscreen Facebook, Privatna arhiva

Pokušavajući da i sam otkrije šta se desilo Stefanu, Saša objašnjava da je on 8. juna otišao u Norvešku i da se Marina narednih mesec dana svakodnevno čula s njim, ali da je odjednom prekinula kontakt.

- Nije mogao da se pomiri s tim. Nije jeo, oslabio je dosta, desetak kilograma. Deset dana pre ovoga poslao mi je sliku. Rekao sam mu da potraži pomoć kad već ne može sam da izađe iz krize, nudio sam mu preko video-linka razgovor s psihijatrom. I on je bio svestan toga, ali ništa nije uradio po tom pitanju. On je Marinu obožavao, pričao je kako se svako jutro budi s njom kao najsrećniji čovek na svetu - objašnjava Saša.

Pročitajte još: Poslušajte sablasne stihove: 'SA SAHRANE NJENE HOĆU DA BEŽIM, LJUBAV NAŠA U SANDUKU LEŽI' Pedagog ubica MARINI PESMOM NAJAVIO DA ĆE JE UBITI! (AUDIO)

#Kotež

#Ubistvo

'