AKTUELNO

Horor Dragan Vasiljković poznaniku rekao da se od žene nikad neće rastati, dok je ćerkama ostavio oproštajno pismo, u kom objašnjava zašto je supruzi Tanji zario nož u srce.

Dragan Vasiljković (52) iz Bele Palanke, koji je pre tri dana u porodičnoj kući ubio nožem suprugu Tanju (46), a potom izvršio samoubistvo, navodno je ostavio oproštajno pismo, upućeno njihovim ćerkama.

U svojoj poslednjoj poruci Dragan je pokušao da objasni deci zašto se odlučio na monstruozni čin.

Udala se kao tinejdžerka

Da postoji oproštajno pismo, juče su komentarisali i meštani Bele Palanke, i dalje užasnuti tragedijom koja je zadesila porodicu Vasiljković.

- To pismo krije tajnu zašto je Dragan odlučio da presudi Tanji. Jeste je voleo, jeste bio ljubomoran i verovatno nije mogao da zamisli da Tanja može da bude s drugim muškarcem. Oni su bili zajedno punih 30 godina, pošto se ona za njega udala kao veoma mlada, s nepunih šesnaest godina - ispričala je za Kurir jedna komšinica nesrećnih supružnika, koja je bila i veoma bliska s Tanjom.

Ona kaže i da su se zajedno borili tokom svih godina braka da podignu obe ćerke.

Trpela nasilje

- Izrasle su u prelepe i predobre devojke koje imaju svoje porodice. Ne znam kako će one sve ovo podneti. Dragan nije hteo o razvodu ni da razgovara, a kamoli da potpiše sporazumnu rastavu. Priča se i da je u kafiću pre nekoliko dana rekao nekom s kim je sedeo za stolom da do razvoda neće doći „jer će on to da preseče“ - dodaje sagovornica.

Poznanici porodice Vasiljković ranije su izjavili za Kurir da je Tanja pre izvesnog vremena napustila kuću, kao i da je navodno trpela nasilje.

- Znali smo da se sklonila u selo kod svojih roditelja, a pričalo se da ju je Dragan više puta tukao. Ona, međutim, nikad nikome nije rekla zbog čega je zaista napuštala porodični dom - ispričali su meštani.

Podsetimo, zločin je otkrio Tanjin brat, koji je bio uznemiren što mu se nije javljala na telefon. Kad je razvalio zaključana vrata, zatekao je sestru s nožem zarivenim u srce i zeta obešenog u hodniku kuće.

Odluka ćerki - SAHRANJENI ODVOJENO

Supružnici Vasiljković sahranjeni su juče u odvojene grobnice jer su tako odlučile njihove naslednice. Dragan je sahranjen u selu Oreovac, a Tanja u rodnoj Divljani kod Bele Palanke. Dragan je navodno u oproštajnom pismu naveo i gde i na koji način želi da bude sahranjen, ali nije poznato da li su mu ćerke na kraju tu želju i ispunile.

#Ubistvo

'