AKTUELNO

Milošu Srebiću, zvanom Flekica, optuženom da je hicima iz pištolja ubio 19-godišnju Kristinu Kaplanović, radnicu pumpe u Velikom Mokrom Lugu, nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu.

On se tereti da je 25. maja 2017. godine uveče na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu, pucao u glavu Kaplanovićevoj, koja je posle četiri dana preminula u bolnici. U pokušaju da ukrade 10.000 dinara povredio je i bubnu opnu Darku Stankovu.

Uhapšen je nekoliko meseci kasnije, a svedoci su prepoznali okrivljenog zbog belega koji ima na licu.

Na suđenju za ubistvo Kristine Kaplanović negirao je optužbe navodeći da je bio sa surpugom Vanjom. Srebić je ranije osuđivan - jednom zbog slične pljačke prodavnice.

Šta se desilo kobnog 25. maja?

Flekica se tereti da je, dok je devojka sa kolegama bila na pauzi ispred benzinske stanice, istrčao iz šumarka i pištolj koji je nosio uperio u Kristinu i njene kolege.

Vikao je: "Ovo je pljačka, dajte sve što imate, uđite unutra", a troje prestrašenih radnika ga je poslušalo. Preko lica je imao maramu kako bi prikrio beleg koji ima od rođenja i po kome je i dobio nadimak Flekica.

Foto: Informer

Bez pogovora, troje radnika je pošlo prema kasi, ali kada je pljačkaš gurnuo jednog radnika, pištolj je opalio i metak je pogodio nesrećnu Kristinu u glavu. Tom prilikom Kristininom kolegi Darku Stankovu, Flekica je povredio bubnu opnu.

Pljačkaš je pobegao u šumu bez plena, koji je bio svega 10.000 dinara, jer je toliko novca bilo u kasi. Teško povređena devojka je posle četiri dana, ne budeći se iz kome, preminula.

Optuženi ima bogat kriminalni dosije

Srebrić je inače uhapšen tri meseca posle zločina na pumpi.U trenutku privođenja bio je sam. Odluka o hapšenju, koju je doneo nadležni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu, doneta je tek nakon celodnevnog ispitivanja privedenog.

Prvi put Srebrić je bio osuđen zbog razbojništva na četiri godine zatvora, te je od 2008. do 2011. godine proveo u KPZ "Sremska Mitrovica", a zatim u Okružnom zatvoru u Leskovcu.

Čim je izašao iz zatvora, nastavio je po starom. Prva na meti bila mu je prodavnica. Utrčao je u radnju u Beogradu i uz pretnju nožem zatražio novac od prodavačice. Ubrzo je uhapšen i osuđen na tri i po godine zatvora. U KPZ "Zabela" on je bio od 2015. do 2016. godine, a izašao je pre isteka kazne. Samo nekoliko meseci po izlasku iz zatvora, Srebrić je, kako se veruje, upao na pumpu u nameri da je opljačka i nesrećnoj Kristini pucao u glavu.

Radila da bi se školovala

Foto: Printscreen Facebook

Kristina Kaplanović se, posle srednje tehničke škole, preselila u Beograd da bi studirala. Upisala je Višu ekonomsku školu, ali nije upala na budžet pa je odmah počela da radi da bi sebe mogla da školuje.

Prema svedočenju njenih prijatelja i rođaka, želela je da zaradi sama novac za školovanje da ne bi bila na teretu roditeljima, koji pored nje imaju još dve ćerke koje je takođe trebalo izvesti na put.

#Ubistvo

'