AKTUELNO

Nekoliko ljudi bilo je u kući Ivone Jovanović (27) u Kvinslendu (Australija) kada je u nedelju uveče pod nerazjašnjenim okolnostima upucana u grudi, usled čega je preminula. Svi oni pobegli su pre nego što su hitne službe stigle.

Australijski mediji preneli su da je u Ivoninoj kući u nedelju uveče boravilo više ljudi, pretpostavlja se njih petoro, kada joj je još pod nerazjašnjenim okolnostima ispaljen metak u grudi. Jedan od njih koji je takođe pobegao, pozvao je hitnu pomoć i razgovarao sa lekarima sve dok se nije uverio da su stigli do ranjene Ivone.

Pretpostavlja se da je ova grupa povezana sa bajkerskim bandama, ali tamošnji mediji su preneli da konkretno njeno ubistvo, makar prema dokazima pronađenim do sada, nema veze sa tim bandama.

Nekoliko sati nakon što je nesrećna devojka izdahnula priveden je na razgovar njen bivši partner za kog se pretpostavlja da je kobne noći bio u Ivoninoj kući.

Zasad nema informacija koje bi mogle da ukažu na to da je on ubica ili da je ranije bilo nasilja u njihovoj vezi, a mediji su preneli i da sarađuje sa policijom pružajući informacije.

Protiv njega nije podignuta optužnica, ali će ipak morati da neko vreme ostane u pritvoru.

Policija takođe traga i za oružjem kojim je počinjeno ubistvo, a pretpostavlja se da je reč o pištolju. U toku je i češljanje nadzornih kamera, koje su eventualno mogle zabeležiti bilo šta što bi moglo da rasvetli ovo nesvakidašnje ubistvo. Podsetimo, Ivona je pronađena u nedelju uveče oko pola 9 nakon što su alarmirane hitne službe. Pretpostavlja se da se u trenutku pucnjave pripremala za izlazak, ali motiv ubistva je zasad u potpunosti nejasan.

#Ubistvo

'