AKTUELNO

Jelena je ubila komšinicu, Kristina svekrvu, Teodora majku i babu. Naizgled bezopasne pripadnice lepšeg pola počinile su neka od najsurovijih ubistava u našoj zemlji o kojima se danima pisalo i pričalo i koja su potresla srpsku javnost. Prema tvrdnjama stručnjaka, kada žene ubijaju to najčešće čine hladno i proračunato, zločine dugo planiraju, a češće se odlučuju za otrov nego za hladno ili vatreno oružje. Ipak, postoje izuzeci.

Kristina Kulčar

Foto: Facebook Printscreen

U dvorištu porodične kuće u selu Poljanice nedaleko od Bečeja, Kristina Kulčar je zbog ručka nasrnula na svoju svekrvu Iboju Vargu, koju je najpre probola nožem a zatim oborila na pod, zgazila na ruke i nastavila da je ubada vilama dok nesrećnica nije izdahnula.

Za to vreme, njena deca su se igrala u komšiluku a samo čudom nisu primetili da njihova majka ubija babu. Policiju je dočekala mirno, igrajući se sa decom, a njen muž je kasnije ispričao da je već nekoliko puta napadala druge žene. Kristina za ovaj slučaj još nije osuđena.

Jelena Špagović (25)

Foto: Privatna arhiva

Jelena Špagović sumnjiči se da je 15. juna ove godine ubila staricu Majdu Garović (80), svoju komšinicu. Sumnja se da je 25-godišnjakinja namamila ženu da se sastanu, ubila je a njeno telo potom iskasapila i spakovala u kofer, koji je kasnije odvezla do Krčedina i zapalila ga u jednom kontejneru.

Sa Jelenom je uhapšen i njen rođeni brat Momčilo, zbog sumnje da joj je pomogao u zločinu, ali je ubrzo pušten iz pritvora. Suđenje Jeleni Špagović tek predstoji. Kao motiv ovog brutalnog ubistva zasad se navodi koristoljublje, odnosno iznos od 2.500 evra.

Teodora Viktorović (43)

Foto: Facebook

Glumica Teodora Viktorović hladnokrvno je ubila svoju majku i babu sekirom 2015. godine u njihovom zajedničkom stanu na Vračaru.

Trenutno se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u trajanju od 30 godina, a ne miruje ni iza rešetaka. Pre nekoliko meseci nakon posete pokušala da unese drogu u zatvor, u čemu su je sprečili zatvorski čuvari.

Ana Filipović

Foto: Aleksandar Pavlović

Jedan od slučajeva koji Srbija nikada neće zaboraviti jeste brutalno silovanje i ubistvo trogodišnje devojčice Katarine Janković u Zvezdarskoj šumi, koja je nekoliko dana kasnije preminula od zadobijenih povreda. Naneo ih je nevenčani suprug Ane Filipović, Mališa Jevtović, dok je Ana čuvala stražu, pušila cigaretu i posmatrala zverstvo nad svojim detetom.

Njihov krajnje bolestan čin razotrkiven je kada su je majka i njen ljubavnik u nedelju doneli u Kliničko-bolnički centar "Zvezdara". Hladnokrvno su tvrdili da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale brojne povrede po telu, od kojih je dete preminulo.

Mališa Jevtović i Ana Filipović sada se nalaze iza rešetaka. Jevtović je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora, koja je u tom trenutku iznosila 40 godina, dok je ona osuđena na 37 godina.

Jasmina Cvetković

Jasmina Cvetković (37) je šest godina bila u zatvoru zbog ubistva emotivnog partnera Aleksandra Paunovića (22), zvanog Mali Paun, a zatim je ponovo, nakon sedam godina provedenih na slobodi, uhapšena 2014. godine jer je ubila Milana Tomovića (38) sa kojim je takođe bila u vezi.

Komšije su ispričale da je ubistvu Tomovića prethodila žučna svađa u stanu u beogradskom naselju Miljakovac, a Jasmina, koja je zbog zlodela dobila nadimak "Crna Jasmina", branila se da je Tomovića ubila u samoodbrani.

Osuđena je na 13 godina zatvora.

Marina Bečanović

Foto: Privatna arhiva

Marina Bečanović, u javnosti poznata kao Krvava Marina, ostala je zapamćena po brutalnostima koje je činila svojim partnerima. U svojoj kući je usmrtila Petra Petrovića (67) iz sela Brđani, kod Gornjeg Milanovca, udarcima motkom u grudi, a svemu je prethodila svađa pijanih partnera.

Ali to nije bio prvi put da je Marina nasrnula na svog partnera. Ona je, naime, još u mladosti navodno pokušala da zapali oca, a jednom od svojih momaka je polomila prste. Niko od njenih poznanika nije znao da objasni zbog čega joj se Petar vraćao uprkos brojnim batinama i povredama koje je od nje dobijao.

Tatjana Lakić Mahud

Foto: Privatna arhiva

Možda jedan od najmonstruoznijih zločina koje je potreslo Srbiju jeste ubistvo deteta Tatjane Lakić Mahud, bebe koja je pronađena u najlon kesi na terasi jednog stana na Vračaru.

Ispostavilo se da je Tatjana svoju osmomesečnu bebu duže vreme drogirala metadonom koja je preminula od posledice trovanja. Nakon što je shvatila da je ubila svoje dete, Tatjana je pokušala da se ubije prerezavši sebi vene, ali su je u toj nameri sprečili policajci koji su upali u njen stan.

Veštačenjem je utvrđeno da je ona uračunljiva osoba, te da je u trenutku bila svesna kakvo zlodelo čini i osuđena je na 15 godina zatvora.

Olivera Krsmanić

Foto: Privatna arhiva

Prva žena koja je osuđena na 40 godina zatvora u Srbiji jeste Olivera Krsmanić i to zbog ubistva taksiste Nezira Šišića (46). Međutim, tu presudu je ukinuo Vrhovni sud i naložio novo suđenje, nakon koga je osuđena na 15 godina robije.

Olivera je iza rešetaka završila jer nije želela da taksisti plati oko 600 dinara, već mu je prislonila pištolj na potiljak i opalila smrtonosni hitac. Zatim ga je nogama izbacila iz vozila.

Viktorija Rumenović

Foto: Pixabay.com

Viktorija Rumenović (60) ubila je svog nevenčanog muža Slobodana Lukića (57) zabivši mu nož u grudi u martu ove godine u Novoj Pazovi.

Zločinu je prethodila žučna svađa supružnika, a Viktorijinim poznanicima je posebno čudno bilo to što je njen prethodni muž izvršio samoubistvo. Viktorija je nakon ubadanja pozvala komšinicu rekavši joj da odmah pozove Hitnu pomoć jer je suprug pao niz stepenice. Po dolasku nadležnih bilo je jasno da je reč o ubistvu, a ne nesrećnom slučaju.

#Ubica

#Žena

'