AKTUELNO

Žena koja je juče ubijena u svom stanu na Bulevaru Zorana Đinđića 75 je vojna penzionerka Jelica Tatarovski (81). Nju je oko 14 sati pronašla rođaka koja je brinula o njoj i alarmirala policiju.

Baka je pronađena u lokvi krvi, a kako saznajemo, na mestu zločina pronađen je i nož kojim je iskasapljena. Ubistvo u stambenoj zgradi u kojoj mahom žive vojni penzioneri i njihove udovice izazvalo je pravu paniku među njima, pogotovo što je Vera, kako su Jelicu svi znali, bila stara i bolesna žena, te nije bila imućna zbog čega se motiv krvavog ubistva za sada ni ne naslućuje.

- Rođaka je u nedelju Veri donela hranu i ona ju je zatekla mrtvu. Otišla je kod jedne komšinice sa kojom se Vera družila jer se uplašila i zamolila je da pođe sa njom. Kako sam čula, Vera je ležala mrtva na pragu između spavaće sobe i predsoblja, glava joj je bila razbijena, i iz usta joj je išla krv. Kažu da je prizor bio stravičan, da je krvi bilo po zidovima i po zamrzivaču - kažu Jeličine komšije.

Po njihovim izjavama, ona je najverovatnije ubijena još u subotu uveče jer je zatečena u odeći u kojoj je te večeri viđena ispred zgrade, a krevet joj nije bio razmešten.

- Imala je običaj da sedi ispred zgrade, svi su je mnogo voleli jer je bila mnogo dobra žena. Pomagali su joj da ode do radnje i kuvali joj kafu. Tako je bilo i u subotu uveče, bila je ispred zgrade sa komšinicama, a onda je otišla da spava. Nismo videli ništa sumnjivo sve dok u nedelju nismo saznali da je mrtva - pričaju ovi ljudi.

Jelica je bila udata za vojnog avijatičara, inače Makedonca, koji je preminuo pre dvadesetak godina, a dece nisu imali. Rodom je iz niškog sela Trupale pa u ovom gradu i okolini ima brojnu rodbinu.

- Ona je mnogo patila što nema dece, pa je prihvatila svoje rođake kao najrođenije. Oni su je obilazili i brinuli o njoj. Bila je oprezna, nije svakom otvarala vrata, meni bi govorila da zazvonim i tri puta kucnem, da bi znala da sam to ja. Ne mogu da verujem da je ubijena na tako svirep način, to je samo ludak mogao da uradi. Ne verujem da je opljačkana, imala je vojnu penziju, ali mislim da to nisu bili veliki novci. Čudila bih se da je slučajna žrtva, ona živi na četvrtom spratu, u ovoj zgradi ima mnogo takvih žena, mogao je bilo koju da napadne da je motiv pljačka i bez da se penje do njenog stana – pričaju komšije.

Više javno tužilaštvo saopštilo je da je staričino telo poslato na obdukciju te da su izuzeti biološki tragovi i da policija traga za izvršiocem ubistva.

#Niš

#Ubistvo

'