AKTUELNO

Vapaj Marjanove majke ledi krv u žilama: Bože primi me, šta sam ti zgrešila...

Pored još svežih humki supruge Svetlane (54) i kćerke Anđelije (16), na novom pazarskom groblju u Pirotu, u četvrtak je sahranjen Marjan Rančić (60), koji je bio za volanom porodičnog "fiata panda" , koji se, 16. avgusta na magistrali kod bugarskog mesta Kočerinovo, na putu za odmor u Grčkoj, sudario sa autobusom bugarskih tablica.

Tom prilikom Marjanova supruga Svetlana ili Ceca kako je znaju svi poginula je na licu mesta, dok je njihova kćerka Anđelija, srednjoškolka, od povreda izdahnula na putu ka bolnici i Blagojevgradu.

Majka i kćerka, sahranjene su tačno pre sedam dana, a Marjan se od trenutka sudara, borio za život do pre tri dana , a zatim je i on izdahnuo u Sofiji, tačnije i univerzitetskoj klinici "Sveta Ana".

Od Marjana ili Makija kako su ga polularno nazivali u gradu i okolini, oprostili su se mnogobrojni prijatelji, rodbina:njegova i Cecina i mnogi još uvek ne veruju da je takva tragedija zadesila porodicu Rančić.

Foto: Privatna arhiva

Mnogima u tužnoj povorci suze su grunule niz lice, kada se nadomak svežih grobova iz usta Marjanove majke Dafine prolomilo: "Anđela, Ceco evo ide vam i Maki. Bože primi me, šta sam ti zgrešila. Tri groba za sedam dana. Kuća mi je zatvorena!"

- Ni u najluđim snovima i u najcrnjim pretpostavkama nisam mogao da zamislim da će se ovo dogoditi ovako čestitoj i uglednoj porodici. Sa Makijem smo još od zabavišta zajedno, preko osnovne škole i kasnije sve do četvrtka kada se spremao da u petak 16. avgusta krene na more. Još uvek ne mogu da poverujem da više nećemo raditi i piti kafu zajedno-kaže Veroljub Đurić.

Deset dana nakon sudara sa radničkim autobusom, Marjana su bugarski lekari u Sofiji držali u veštački izazvanoj komi, zbog mnogobrojnih operacija. U jednom trenutku su iz Sofije počele da pristižu ohrabrujuće vesti, ali samo za kratko. Posle svih zahvata, pre tri dana je stigla vest da je i on ipak preminuo. Zbog pomenute kome, pretpostavlja se da nije ni znao za smrt kćerke i supruge.

Foto: Pink.rs.

Saobraćajka koja je uništila porodicu Rančić, dogodila se kada je njihova "panda", na magistralnom putu iz za zada neutvrđenih razloga skrenula na suprotnu stranu i sudarila se sa autobusom. Sudar se desio oko 8 ujutro, svega par sati nakon što su iz Pirota, krenuli na more u Grčku. Malo ko u Pirotu može da se seti slične porodične tragedije.

#Sahrana

'