AKTUELNO

Evo šta ju je odalo!

Račun iz prodavnice koji se nalazio u kesi u koju je Mirjana G. stavila svoju tek rođenu bebu i potom je ostavila u kontejneru, bio je ključni trag koji je policiju odveo do majke deteta.

Naime, Mirjanin otac je u nedelju posle podne pazario jogurt u obližnjem marketu i doneo ga u stan u kesi sa sve računom unutra. Mirjana se bez nadzora lekara, porodila narednog jutra, dok su njen otac i sedmogodišnji sin spavali, zatim je bebu stavila u kesu i ostavila je u kontejner koji se nalazi u blizini zgrade u Žarkovu u kojoj stanuju.

Nakon što je komšija, penzioner Slobodan Cvetković čuo bebin plač koji dopire iz kontejnera, odmah je alarmirao policiju i Hitnu pomoć. Kako je “Blic” već pisao, bebu u prvom trenutku niko nije smeo da uzme, jer su se plašili da je ne povrede, ali je dobra okolnost bila ta što su Hitna pomoć i policija došli neverovatno brzo, posle svega nekoliko minuta.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Policija je u kesi u kojoj se nalazio mališan pronašla račun iz prodavnice, gde su odmah i uputili. Vraćajući unazad sigurnosne kamere iz marketa i uz pomoć radnika iste, uspeli su da pronađi čoveka koji je pazario jogurt - Mirjaninog oca.

Tako su policijski službenici uspeli da lociraju majku tek rođenog dečaka koja je svojim nesavesnim činom šokirala javnost.

Prijatelji uhapšene majke rekli su da je Mirjanin otac kobnog jutra video tačkice krvi na podu kod kupatila, ali da mu je ćerka rekla da je dobila ciklus i da se "vrati u sobu dok ona to počisti".

Nesrećni čovek, ne sluteći ništa, vratio se u sobu, a uveče tog dana kada je policija zakucala na vrata i saznao šta se dogodilo.

Sve je priznala

Priznala sve Mirjana G. (33) na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu priznala je da je svoju tek rođenu bebu u ponedeljak ostavila u kontejneru u blizini svog stana u Žarkovu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da joj se odredi pritvor. Ona je tužilaštvu iznela svoje razloge za takav postupak, a veštačenja koja treba da uslede pokazaće da li je i koliko bila svesna svojih postupaka. Mirjana G. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju deteta (član 114. stav 9) za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za delo koje ostane "u pokušaju", kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu. Tokom istrage koja treba da usledi biće ispitani svedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko veštačenje kao i veštačenja koje treba da utvrde kada je dete tačno rođeno i da li je majka bila u postporođajnoj depresiji.

#Beba

#Majka

#Policija

'