AKTUELNO

Nakon stravičnog ubistva Ignjata Gajića (24) u Šapcu, za koje je osumnjičen njegov rođeni brat Bogdan Gajić (21), objavljen je snimak iz Ulice Oslobođenja koji je zabeležen u noći 20. avgusta oko 3 sata ujutru, kada je policija zatekla Bogdana kako gura kolica u kojima je bilo telo njegovog brata.

Video su zabeležile nadzorne kamere u mirnoj šabačkoj ulici, čiji su stanovnici već tri dana u šoku zbog ovog zločina. Uhvaćeni su jezivi trenuci neposredno pre nego što je naišla policija.

Na snimku se vidi kako osoba gura teret u kolicima, za koji se sumnja da je telo. Kako se vidi na snimku, kolica su prikrivena belim čaršavom, a osoba na snimku sporo korača zbog, kako se pretpostavlja, velike težine kolica.

U jednom trenutku on se čak i osvrće i okreće glavu na levu i desnu stranu kako bi proverio da li je neko iza njega na ulici kojom prolazi.

Foto: Informer

Na kraju snimka se može primetiti kako pas počinje da laje na osobu dok prolazi pored kapije i gura kolica ulicom.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo u ponedeljak u jutarnjim satima i šokiralo je Srbiju. Na tepisima u sobi u kojoj se dogodilo ubistvo policija je zatekla tragove krvi. Navodno su i roditelji primetili krv kada su stigli sa puta, ali nisu ništa posumnjali.

Osumnjičeni je navodno, nasmrt pretukao brata u ponedeljak oko deset sati ujutro. Tukao ga je bokserom dok ga nije onesvestio, a onda ga izbo nožem. Telo je sakrio u šupi i isplanirao da ga se otarasi kad padne mrak.

- Roditelji i mlađi brat su se uveče vratili iz Beograda i nije im bilo sumnjivo što nema najstarijeg sina. U zoru, posle tri sata, Bogdan je natovario leš na kolica i krenuo u produžetku Ulice oslobođenja gde je njihova kuća, u pravcu vodovoda sa namerom da telo zakopa - kaže izvor.

Foto: Printscreen Facebook

Od deset sati ujutro do posle ponoći Bogdan je leš krio u šupi u dvorištu, a kada je bio siguran da roditelji i mlađi brat spavaju, oko tri sata, natovario je telo na kolica sa namerom da ga zakopa u blizini vodovoda, u produžetku Ulice oslobođenja u kojoj je njihova porodična kuća.

Policijskoj patroli je bio sumnjiv mladić koji gura kolica u ranu zoru i sa sobom nosi ašov. Zaustavili su se i kada su u kolicima videli telo, Bogdana su priveli u stanicu i podneli prijavu tužilaštvu zbog ubistva.

SASLUŠANJE OSUMNJIČENOG

Bogdan Gajić je 21. avgusta popodne saslušan u Višem tužilaštvu koje nastavlja istragu ove porodične tragedije i kada bude završena odlučiće o podizanju optužnice, saopštio je Milan Milutinović, zamenik tužioca.

Kako je ranije objavljeno, Bogdan Gajić je posle hapšenja u utorak ujutro u policijskoj stanici poricao da je ranije planirao da ubije brata. Policiji je izjavio kako je najstariji brat duže vremena maltretirao celu porodicu, a najviše njega. Navodno je Ignjat često imao napade histerije kada bi izazivao svađu, lupao je sve po kući i napadao članove porodice.

Osumnjičenom je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Šapcu po zahtevu Višeg javnog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana, potvrđeno je u ovom Tužilaštvu.

Ignjat Gajić je 21. avgusta sahranjen na šabačkom novom groblju. Na brojnim mestima u gradu juče ujutro su osvanule smrtovnice kojima porodica obaveštava o vremenu sahrane. U dnu smrtovnice, među imenima ožalošćenih je rođeni brat Bogdan koji je osumnjičen za ubistvo.

Foto: Printscreen Facebook, Pink.rs

#Brat

#Ubistvo

#Šabac

'