AKTUELNO

Srbija je tada bila šokirana surovošću zločina.

Nedaleko od sela Jabukovac, gde se nedavno dogodio porodični masakr koji je zaprepastio Srbiju, u zaseoku Alun, septembra 2002. dogodio se stravičan zločin kada je petočlana grupa mučila i zaklala tročlanu porodicu zbog 3.700 evra.

Na salašu Karpin u Brzoj Palanci te 2002. godine petočlana grupa Srebrenka Živanovića iz Urovice mučila je i zaklala bračni par Aleksandra i Stanu Pitarević, kao i njenu ćerku iz prvog braka, Dušanku Petrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Svoje žrtve su, pre nego što su ih ubili, polivali vrelom vodom i odsecali im delove tela. Ubice su, nakon ovog trostrukog zločina odneli iz kuće 3.700 evra, dva pištolja, 26 malih dukata, zlatnu narukvicu, ogrlice, četiri prstena, escajg, obuću i odeću.

Uhvaćeni su tek pola godine kasnije. Srebrenka, koji je bio na ratištu, odao je način mučenja svojih žrtava i odsecanje ušiju. Prema optužnici, ova petorka je očekivala da Pitarevići imaju 300.000 maraka.

Ubistvo porodice Kazimirović

Sedamnaest godina kasnije, na salašu Kazimirovića u zaseoku Vratna kod Jabukovca, pronađeno je izrešetano telo Raje Kazimirovića (72). Osim njegovog, u dvorištu kuće pronađena su i tela njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene ćerke Dragane (53).

Foto: TvPink Printscreen

Motiv zločina i osumnjičeni još uvek nisu pronađeni, iako je do sada ispitano 15 svedoka koji bi mogli biti povezani sa ubistvom. Ono što je poznato za sada jeste da su Kazimirovići ubijeni iz pištolja, da ih je najverovatnije bilo dvojica ili više.

#Ubistvo

#masakr

'