AKTUELNO

Pre dvanaest godina je Nikola Radosavljević iz lovačke puške ubio devetoro i ranio dvoje komšija u selu Jabukovac kod Negotina. Za celu Srniju je to bio šok koji se i dalje pamti, ali za koji se nadala da se neće ponoviti. Ipak, danas se desio još jedan pokolj kod Negotina.

Nikola Radosavljević je kobnog 27. jula 2007. godine, posle svađe sa ženom i pokušaja samoubistva skokom u bunar, odlučio da krene u ubilački pohod.

Radosavljević je lovačkom puškom krenuo u krvari pir, pa je idući ulicom od svoje kuće redom ubijao komšije Draginju (55) i njenog muža Branislava Borongića (57), zatim Srđana Badžikića (15), Branislava Badejevića (31), Jelicu Banković (37), Dragana Đorđevića (22), njegovog oca Veljka (58) i babu Marinu (78), i na kraju taštu Aniku Čogrić (62).

Foto: Printscreen YouTube/RUDAR 7

Pomahnitali Nikola je teško ranio i Jovanku Badejević (81) i Sinišu Badžikića (47), kome je pred očima ubio sina jedinca Srđana.

Kada je Nikola Radosavljević krvav izašao iz svog sokaka i ušao u glavnu Ulicu albanske spomenice krenuo je da puca redom. Na nišanu mu je bio prvo Branislav Borongić. Ubio ga je jednim hicem dok je ovaj stajao pored supruge Draginje ispred svoje kuće. Preplašena Draginja je počela da beži, ali Nikola ju je stigao i pogodio hicem u leđa.

Foto: Printscreen YouTube/RUDAR 7

Jovanka (81) je čula hice i izašla u dvorište kada je grunula je puška. Ni sama ne zna kako je preživela posle zadobijenih rana. Nikola se zatim okrenuo i naišao na 15-godišnjeg Srđana i njegovog oca Sinišu. Srđana je ubio na mestu, pred Sinišinim očima. Dok se on nadvijao nad telom sina, Nikola mu je pucao u leđa.

Foto: Printscreen YouTube/RUDAR 7

Krvavi pir je nastavljen preko puta Sinišine kuće, gde je je stradao Branislav Badejević (31). Nikola je potom nastavio ka kući svoje tašte Anike Čogrić (62), a usput je upucao Dragana Đorđevića i njegovog oca Veljka (58), kao i staricu Marinu. Masakr je završio tako što je likvidirao i taštu Aniku, kod koje je u stvari i pošao kad je krenuo u krvavi pir.

Naime, Nikola je psihijatrijski bolesnik koji je umislio da mu je nabačena crna magija i za to je posebnookrivljivao taštu. Meštani Jabukovca su do skoro izjavljivali da se plaše da Nikolu ne puste iz zatvorske bolnice, a sada imaju razlog da se plaše i zbog drugog krvavog zločinca. Podsetimo, oko 14 časova u selu Jabukovac dogodilo se četvorostruko ubistvo. Oko 14 sati pronađena su četiri leša u dvorištu porodice K. u zaseoku Vratna.

Foto: Printscreen YouTube/RUDAR 7

Telo Raje K. starog 72 godine bilo je na traktoru, u dvorištu je bio leš Dragice K. stare 83 godine, kao i još dva za sada neidentifikovana leša osoba ženskog pola.

#Ubistvo

'