AKTUELNO

Dobrila je bila divna žena, veoma draga. Tog dana je kao i svakog prethodnog krenula na posao, radila je na odeljenju ortopedije bolnice u Prokuplju. Sa njom je stradala i njena prijateljica i koleginica Irena, majka troje dece... Velika tragedija.

Ovako tužnu priču počinje Darko Jović, šurak Dobrile Radovanović, medicinske sestre koja je tragično stradala u jučerašnjem direktnom sudaru autobusa i kamiona na putu Kuršumlija - Prokuplje. Do nesreće je došlo kada je autobus privatnog prevoznika u kom su bili putnici iz za sada neutvrđenih razloga prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa šleperom koji je prevozio kukuruz.

Foto: MUP Srbije

U autobusu koji se odmah nakon sudara zapalio bila je i medicinska sestra Dobrila Radovanović.

- Dobrila je uvek tim autobusom išla na posao. Radila je skoro deceniju kao zdravstveni radnik na odeljenju ortopedije u prokupačkoj bolnici, gde se i tog dana uputila - priča Dobrilin šurak Dejan.

Međutim, njenu svakodnevnu rutinu prekinuo je stravičan sudar kamiona i autobusa kojim je putovala, usled čega je izbio požar u čijem plamenu je ubrzo izgoreo ceo autobus. Nesrećna Dobrila je zadobila višestruke povrede, a najpre je odvezena u bolnicu u Prokuplju u kojoj je i bila zaposlena, međutim, zbog težina povreda transportovana je u Niš.

- Mi smo dobili informaciju kada su je već odvezli u bolnicu u Prokuplju, pa sam sa njenim suprugom otišao tamo pošto se on čovek jako potresao, nije mogao da vozi. Lekari u bolnici u Prokuplju su dali sve od sebe da stabilizuju kako bi mogli da je prevezu u Klinički centar u Nišu. Kada je njeno stanje bilo za nijansu bolje, krenuli smo svi put Niša - priča Darko.

Borba lekara za njen život nastavljena je i tamo, međutim, lekar koji ju je operisao mogao je samo da im saopšti tužnu vest.

Foto: Printscreen Facebook/Top Novosti

- Rekli su nam da je taj lekar dobar i da ako joj on ne pomogne, neće niko. Ali eto, čovek je izašao iz sale i izjavio nam saučešče - priseća se Darko jučerašnjeg dana.

Kako kaže, Dobrila je bila divna žena, jedna od onih koji su spremni svima i uvek da pomognu. Nije imala dece i živela je sa suprugom, ali je svoju plemenitost širila na sve ljude koji je okružuju.

- Oni su skladna porodica, imali su samo jedno drugo. Možete da zamislite kako je sada njenom mužu... Danas je trebalo da proslave godišnjicu braka. Tužno je to što su ona i Irena svaki dan išle tom trasom na posao, a eto, sada su zajedno poginule, samo što je Irena preminula na licu mesta usled požara. Ona je majka troje dece, ne zna se šta je grđe - zaključuje Darko.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Osim nesrećnih medicinskih sestara, u sudaru kamiona i autobusa nastradali su i vozač kamiona i otac troje dece Zihnija Košuta, vozač autobusa Siniša Mijailović (52) i putnica Jelica Radović (64) iz Kuršumlije. Pored njih, šest osoba zadobilo je teške i lake telesne povrede, ali se svi nalaze u stabilnom stanju.

Iako se očekuje da istraga utvrdi detalje i kako je došlo do nesreće, u javnosti su se pojavile informacije da bi neiskustvo vozača autobusa moglo biti presudno, budući da je tek mesec dana bio za volanom autobusa.

Pročitajte još: OBJAVA ŽRTVE IZ AUTOBUSA SMRTI LEDI KRV U ŽILAMA! Dan pre stravične nesreće Dobrila na Fejsbuku objavila fotografiju koja je sada JEZIVA!

#Autobus

#Kuršumlija

#Tragedija

'