AKTUELNO

Crnogorska policija je oko 11 i 20 sati u centru Podgorice uhapsila predsednika Prave Crne Gore Marka Milačića i generalnog sekretara te partije Vladislava Dajkovića.

Milačiću je policija stavila lisice na ruke nakon što se popeo na krov automobila i pokušao da održi govor ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva.

Do incidenta je došlo oko 11 časova kada je, kako tvrdi Milačić, policija „nepropisno i nezakonito“ zaustavila vozilo Prave sa rekvizitima, nakon što su pokušali da održe pres-konferenciju ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva. Tokom akcije policajci su koristili i sprej za oči.

Milačić je kazao da je dužan da se u ime ćuteće Crne Gore i ćutećih pravnika oprosti od (crnogorskog) pravosuđa preminulog od ćutanja.

- Pravdo, ostala si sama bez tužilaštva koje bi te dostojno čuvalo - poručio je između ostalog Milačić, prije nego što ga je privela policija.

Policija je tako sprečila Milačića da napravi performans sa mrtvačkim kovčegom i tako, na simboličan način, održi opelo crnogorskom sudstvu i tužilaštvu.

#Hapšenje

'