AKTUELNO

Dervećanka Mirjana Vidaković (43), koja je pre mesec dana nestala, i čiji se kum ljubavnik Miro Bojanić (55) nedavno obesio, pronađena je živa u nedelju u šiblju jezera ribnjaka nadomak Prnjavora, čime je samo delimično rasvetljena ova zamršena "kumovska misterija", koja se našla u žiži šire javnosti.

Lovci su zatekli šokantan prizor, a ključno je pitanje otkada i pod kojim okolnostima se našla žena u velikoj travi napuštenog prnjavorskog "Ribnjaka dvica", sa prnjavorske obale Ukrine, petnaestak kilometara od njene kuće u Živinicama kod Dervente.

Junak dana ovog kraja je prnjavorski lovac Ljubiša Bogićević, koji je, sasvim slučajno u lovu na divlje svinje, pronašao osobu u čiju potragu su se, uz specijalno obučene pse, dali pripadnici žandarmerije i PU Doboj i Banjaluka. Otkrivajući, za Novosti, detalje, on kaže da je sreća da je u "pogonu" sa trojicom kolega lovaca blagovremeno u šipražju uočio prestrašenu i izmorenu ženu.

- Rekla mi je da se izgubila, berući šipurke za pekmez, i da već mesec dana luta. Samo je pila vodu i jela šipurke. Kada se pribrala, sama je rekla ko je i odakle je, da je bila udata u derventsku Lupljanicu i da joj je suprug umro u januaru. Potom smo pozvali prnjavorsku policiju i Hitnu pomoć - kaže Ljubiša.

Foto: Printscreen Facebook

On kaže da je presrećan što je doprineo spasavanju ljudskog života, na čemu su mu se telefonskim pozivom zahvalila i deca pronađene Mirjane. Ona je završila na banjalučkoj psihijatriji, ali da podsetimo, iz očaja se nije izvukao njen kum ljubavnik nakon njenog nestanka.

- J..eš takav život! - bile su poslednje reči Mira Bojanića, koji se obesio pred ženom pošto se nije znalo da li je kuma ljubavnica živa ili mrtva. Uprkos tome što mu je žena oprostila preljubu i uz reči "nije to vredno života" odvraćala da digne ruku na sebe.

Uprkos nekim javnim sumnjičenjima zbog navodnog učestalog proganjanja kume, pokazale su se tačnim tvrdnje brata i majke samoubice da on, ipak, nije kriv za "eventualnu smrt kume". Na sve ostale dileme očekuje se odgovor policije, koja je potvrdila Mirjanin pronalazak.

- Mirjana je hospitalizovana u Klinici za psihijatriju. Prema rečima načelnika Klinike doc. dr Nere Živaka, pacijentkinja je zbrinuta i u toku je sprovođenje dijagnostičko-terapijskih procedura. Pacijentkinja ostaje na daljem bolničkom praćenju i lečenju - saopšteno je u ponedeljak iz UKC RS.

#Ljubavnica

'