AKTUELNO

Izbo je ženu, pa legao na ručnu bombu. U ekspoloziji ranijen i sin.

Velika porodična tragedija odigrala se u petak u Tuzli kada je Hajrudin Zahirović nožem ubio svoju suprugu Dženitu, a potom se razneo bombom. U eksploziji je ranjen i njihov sin Adnan (20).

Tragedija se dogodila oko 7.30 u tuzlanskom naselju Paša bunar, u stanu u kome su supružnici živeli zajedno sa sinovima blizancima.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je zločinu navodno prethodila svađa između supružnika tokom koje je Hajrudin, pod nerazjašnjenim okolnostima, dohvatio nož i njime ubio svoju suprugu Dženitu. Shvativši šta je napravio Hajrudin je izvršio samoubistvo legavši na ručnu bombu, a usled eksplozije je ranjen i njihov sin Adnan.

Komšije su za federalne medije ispričale da su čule kada je u stanu nešto puklo. Najpre su pomislili da je nešto palo, da bi nakon toga pred zgradom ugledali Edina Zahirovića, koji je zapomagao: "Spasite mi brata".

Na mesto tragedije ubrzo su stigle policija i hitna pomoć, koja je ranjenog Adnana prevezla u UKC Tuzla.

Komšije porodice Zahirović su u šoku i ne mogu da veruju šta je snašlo ovu porodicu. Zahiroviće poznaju kao mirne i fine ljude, dobre komšije s kojima nikada nisu imali problema.

Foto: avaz.ba

- Ništa nije ukazivalo na tragediju. Znamo ih celi život. Normalni su ljudi i stvarno ne znam šta bi mogao biti razlog tako stravičnog zločina. Adnan i Edin su super momci i ne znam kako će ovo da podnesu i prežive - rekao je Sead Jogunčić.

Dok su u neverici posmatrali policijski uviđaj, stanari zgrade prepričavali su i reči jednog od komšija koji je, pre dolaska policije, zavirio u stan Zahirovića.

- Pričaju da su plafon i zidovi stana bili okupani krvlju, a delovi tela razbacani po stanu. Ne mogu ni da zamislim kakav je to bio prizor - kaže jedan od stanara zgrade.

ISTRAGA U TOKU ADNAN

Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli kaže da se detalji tragedije istražuju, ali da sve ukazuje na to da je muž nožem ubio suprugu, a potom izvršio samoubistvo bombom.

- Tela su prevezena na obdukciju, a više detalja biće poznato po završetku istrage - rekao je Arnautović.

#Tuzla

'