AKTUELNO

Njen nestanak su juče u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vreme "s kafe s prijateljicom", kako je to majci rekla, zavladala je panika.

Nakon što je iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona potvrđeno da je Lana Bijedić (19), čije je telo sinoć izvučeno iz reke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, ubijena, u Mostaru su zavladali šok i neverica.

Kako navodi Avaz, nesrećna devojka je Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studije u Sarajevu. Ona je ćerka poznate univerzitetske profesorke iz Mostara, dekanke Fakulteta informacionih tehnologija, i praunuka Džemala Bijedića, učesnika Narodnooslobodilačke borbe i bivšeg predsednika Saveznog izvršnog veća.

Njen nestanak su juče u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vreme "s kafe s prijateljicom", kako je to majci rekla, zavladala je panika. Majka je pokušavala bezuspešno da je dobije na njen telefonski broj.

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona su rekli da će sutra da bude objavljena obdukcija, nakon čega će da imaju više informacija za javnost.

Nezvanično se saznaje da devojka nije ubijena iz vatrnog oružja, a na licu mesta, kao i na njenom telu, nađeni su tragovi koji ukazuju da se sa ubicom borila. Kako je rečeno, izuzeti su fragmenti koji će da budu poslati na veštačenje.

Njeno telo je u reci uočio ribar. Međutim, ni on u prvi mah nije bio siguran da je reč o telu, pa ga je, a da ga voda ne odnese, dovukao do obale, nakon čega je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Potom su telo izvukli pripadnici GSS-a Čitluk i Ljubuški, a uviđaj je trajao do kasno u noć, nakon čega je nastavljen u jutarnjim satima.

#BiH

#Ubistvo

'