AKTUELNO

Od siline udara, delovi oba automobila bili su razbacani na sve strane.

Adna Serdarević-Divović (31), njen četvoromesečni sin i njena majka Senada Serdarević (57) vraćali su se iz Doma zdravlja u Hadžićima kada su podleteli automobilom pod kamion i nastradali, a na mestu stravične nesreće u mestu Zovik, nedaleko od Sarajeva, nema tragova kočenja.

Kako nezvanično saznaju Nezavisne, Serdarević-Divovićeva, koja je bila za volanom "pežoa", verovatno nije smanjivala brzinu kada je, iz neutvrđenih razloga, prešla na suprotnu traku i direktno se sudarila sa kamionom "man" koji je prevozio beton i u vlasništvu je firme "Nersal".

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Razlozi zbog kojih je prešla u suprotnu traku biće utvrđeni daljom istragom koja je u toku, a u vezi s okolnostima ove nesreće ispitan je i M.M., vozač kamiona.

Vozača je ovaj događaj veoma uznemirio, a navodno je ispričao da se sve odigralo munjevito i da je u desetak metara "pežo" skrenuo pod njegov kamion.

O strahotama nesreće svedoči smrskani automobil u kojem nastradala porodica nije imala izglede da se spasi i svi su na mestu preminuli.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Od siline udara, delovi automobila bili su razbacani na sve strane. Kako Avaz saznaje, stradali su se vraćale kući iz pravca Hadžića u Tarčin gde su i živele.

Meštani naselja Gradac, koje se nalazi neposredno uz magistralu, čuli su jak prasak i odmah dotrčali do mesta nesreće. Nekoliko mladića pokušalo je otvoriti vrata uništenog "pežoa" da bi pomogli žrtvama, ali u tome nisu uspeli. Ubrzo je na mjesto tragedije pristigla i ekipa Hitne pomoći, ali lekari su na žalost mogli samo konstatovati smrt.

Nesreća se desila u ponedeljak oko 13.20 časova na magistralnom putu M-17 Hadžići - Pazarić, u mestu Zovik, nedaleko od Sarajeva.

Foto: avaz.ba

Načelnik Opštine Hadžići Hamdo Ejubović proglasio je četvrtak Danom žalosti na području opštine zbog ove saobraćajne nesreće.

Sahrana porodice biće u četvrtak poslepodne na groblju Vilovac u Tarčinu.

#Tragedija

'