AKTUELNO

Policija je uhapsila dvojicu mladića, koji su za sebe tvrdili da su navijači fudbalskog kluba "Sarajevo".

Sarajevska policija uhapsila je u subotu dvojicu mladića koji su dan ranije upali u sedište redakcije Radio Sarajeva i pritom pod pretnjom smrću tražili od novinara da uklone s portala ove slušane komercijalne radio-stanice tekst koji im se nije dopao.

Policija je objavila kako su uhapšeni A. Š. (29) i A. B. (28), obojica iz Sarajeva.

Policija ih tereti za krivična dela protivpravnog lišavanja slobode i ugrožavanje sigurnosti, i obojica su predata županijskom tužitelaštvu koje vodi istragu.

Nije im se svideo tekst pa upali u redakciju

Prema saopštenju redakcije Radio Sarajeva, dvojica mladića koji su za sebe tvrdili da su navijači fudbalskog kluba "Sarajevo" upali su u sedište njihove redakcije u petak kasno uveče.

Učinili su to nakon što je na mrežnim stranicama te radijske stanice objavljen tekst kako je jedan od navijača "Sarajeva" koji je ranije uhapšen u Belorusiji i osuđen na pet godina zatvora, nakon što je policija kod njega pronašla drogu.

Dvojici navijača taj se tekst o njihovom prijatelju nije dopao pa su nakon upada u redakciju Radio Sarajeva tražili novinara koji je to objavio te su preteći smrću njemu i članovima njegove porodice tražili ne samo da taj tekst ukloni, nego i da zove redakcije drugih medija koji su tekst preneli i od njih traži da ga uklone sa svojih stranica i ne objavljuju.

- Bojeći se za svoju i sigurnost svoje porodice, naš kolega je, dakle, pod prisilom, izvršio nalog grupe napadača - stoji u saopštenju Radio Sarajeva u kojem je istaknuto kako su se njihova redakcija i uredništvo suočili s nezapamćenim pretnjama smrću.

#Navijači

'