AKTUELNO

Na današnjoj Trećoj sednici Skupštine Gradske opštine Palilula, odbornici su doneli nekoliko ključnih odluka i imenovali nove članove na različite pozicije. Na sednici su izabrani Marko Paunović i Dejan Cvetković za članove Veća Gradske opštine Palilula.

Takođe, imenovani su vršioci dužnosti direktora Centra za kulturu „Vlada Divljan“ i Turističke organizacije Gradske opštine Palilula, Vanja Vulević i Stefan Bogdanović, dok je Dušan Žeželj postavljen za predsednika Upravnog odbora CK „Vlada Divljan“.

Odbornici su takođe potvrdili mandate novim odbornicima, među kojima su Stojan Čupić, Mića Lukić, Varadinka Žurkić, Mikan Cvetković, Marjan Spasojević, Katarina Galić i Valentina Pavlović sa liste „ALEKSANDAR VUČIĆ PALILULA SUTRA“, kao i Nenad Baletić i Nenad Stojić sa liste „BIRAMO PALILULU“.

U nastavku sednice usvojeno je niz rešenja, uključujući izbor komisija i saveta u oblastima kao što su privreda, budžet, komunalne delatnosti, rodna ravnopravnost, lokalna samouprava, društvene delatnosti i informisanje. Takođe, usvojeni su predlozi o imenovanju opštinskih saveta roditelja za predškolske ustanove, osnovne i srednje škole za školsku 2024/25. godinu, kao i rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije i komisije za procenu štete nakon elementarnih nepogoda.

Sednicom je predsedavala Bojana Sladojević, predsednica Skupštine Gradske opštine Palilula.