AKTUELNO

Sajam sporta okupio je predstavnike 80 sportova, a posetioci će imati prilike da se tokom tri dana trajanja Sajma oprobaju u različitim sportskim disciplinama, učestvuju u radionicama. Pripremljen je bogat program koji uključuje edukacije, demonstracije, takmičenja i interaktivne sadržaje.

Otvaranju Sajma sporta prisustvovali su istaknuti gosti, predstavnici Vlade i mnogobrojni proslavljeni sportisti i ljubitelji sporta.

- Svi mi koji živimo u Srbiji imamo veliku sreću jer na čelu države imamo čoveka koji neizmerno voli sport i sportiste, i izuzetno se razume u sport, a pre svega je spreman da bezuslovno pomogne i podrži svaki segment sportskog života. Lično angažovanje predsednika Aleksandra Vučića, naravno uz Vladu Republike Srbije, ministarstvo sporta i svetski priznate sportske radnike dalo nam je priliku da organizujemo najznačajnija evropska i sportska takmičenja, ugostimo najpoznatija sportska imena i Beograd i Srbiju mapiramo kao centar sportskih dešavanja - izjavio je predsednik Sportskog saveza Davor Štefanek.

Zato se uvek razočaram kada vidim nekog našeg sportistu na velikom takmičenju koji umesto čvrstog stava, borbenog duha i odlučnosti pokaže ravnodušnost, naveo je on.

- Istina, takvi su u manjini, ali moja poruka njima bila bi ili si sportista ili nisi. Biti sportista i predstavljati svoju zemlju znači imati poštovanje i odgovornost prema zastavi i grbu koji nosiš na dresu, ali koji pre svega treba da ti je u srcu. Odgovornost prema državi koja je obezbedila sve uslove kako bi svaki trening bio na najvišem nivou i odgovornost prema ljudima koji veruju u tebe i kao sportistu i kao čoveka", poručio je Štefanek.

Sajam sporta zvanično je počeo danas u petak predavanjem Antidoping agencije Republike Srbije za stipendiste sportiste, a završava se u nedelju u 18 časova, a ulaz na ovu manifestaciju je po tradiciji besplatan.

Autor: Dalibor Stankov