AKTUELNO

Radoslav Marjanović, dosadašnji predsednik opštine Stari grad ponovo je izabran na tu funkciju. Marjanović je izabran sa 33 glasa, a opozicija je bojkotovala glasanje.

Kako je u Novom jutru kod Jovane Jeremić na TV Pink Marjanović rekao, bilo je zanimljivo i dodao da je za sve građane Starog grada napravljena jedna dobra koalicija koja će omogućiti da se realizuju brojni projekti.

- Ponovni izbor za predsednika opštine ne doživljavam kao privilegiju već kao obavezu da još više radimo za ljude, da slušamo ljude, da rešavamo svakodnevno probleme na teritoriji naše opštine i da nastavimo velike projekte koje smo započeli - rekao je Marjanović.

Kako je rekao nastaviće se sa projektom izgradnje podzemnih garaža, izgradnje linijskog parka koji je jedan veliki ekološki projekat u centru grada gde će biti puno zelenila i stabala, trim staza i sve ono što će nam učiniti život boljim.

Za predsednika Skupštine opštine Stari grad, na sednici održanoj 9. jula, izabran je Marko Bastać, koji je bio jedini kandidat za tu funkciju, a za njega su glasali odbornici okupljeni oko koalicije SNS-a.

Marjanović je rekao da su se okupili oko onoga što mogu da urade za ljude.

- Mi na kraju dana ne moramo da se volimo i da budemo dobri drugari, ali je bitno da radimo zajedno za ljude i građane i tu moramo da pokažemo ozbiljnost i profesionalnost. Ono što je zanimljivo je da je opozicioni kandidat za predsednika Radomi Lazović iz Zeleno levog fronta opštine podneo odmah ostavku odmah nakon prve sednice i pobegao u Skupštinu jer mu je verovatno interesantnije da bude u skupštinskom restoranu nego da se bavi svakodnevnim rešavanjem problema građana na lokalnom nivou što je jedan veoma naporan i težak posao i tu puno mora da se radi - navodi Marjanović.

Govoreći o napadima na Bastaća što je na neki način počeo saradnju sa SNS-om Marjanović je reako da smatra da ima obavezu da sarađuje sa svima.

- Nama je predsednik Aleksandar Vučić dao dobar savet posle izbora da razgovaramo sa svima, sa grupama građana. U svakom slučaju važno je da čujemo i grupe građana koje su dobile respektabilni broj glasova - kaže Marjanović.

Dodaje da su razgovarali o onome šta mogu zajedno da urade za građane na Starom gradu.

Autor: Dalibor Stankov