AKTUELNO

Dečija klinika u Tiršovoj nije samo bolnica, već pravo mesto čuda i hrabrosti u kom se svaki kutak i svaki zaposleni bori za osmeh hrabrih mališana koji od malena vode svoje male, velike i najvažnije bitke.

Upravo zato, nedavni prizor ispred bolnice koji je imao prilike da ugleda jedan Beograđanin Bojan ali i da ga podeli na Iks platformi raznežio je i rasplakao mnoge korisnike društvenih mreža.

"Jedan mali junak izašao je danas s mamom na prozor Tiršove, nasmejan i srećan, a dole na ulici tata ga je dočekao ovacijama.

Dečija klinika u Tiršovoj je mesto gde se iz dana u dan, iz sata u sat, slave pobede i dočekuju pobednici", napisao je on.

"Te pobede su najvažnije"

Kratka ali sa jakom porukom priča dirnula je mnoge korisnike Iks-a.

"Te pobede su najvažnije. Ostalo je nebitno", "Svakodnevni šampioni i šampionke", "To su pravi pobednici", glasili su samo neki od komentara.

Ipak, ne treba zaboraviti da nisu samo deca junaci ove priče, već i lekari i medicinsko osoblje, koje pruža ne samo medicinsku negu, već i toplinu i podršku.

"Bravo! I moja ćerka je pre dvadesetak godina jednog jutra izašla iz Tiršove kao pobednik. Beskrajno hvala divnim kardiohirurzima koji su joj 'popravili' maleno srce i omogućili joj da izraste u predivnu, zdravu devojku koja mi svojim osmehom ulepšava svaki dan života", napisao je jedan ponosni otac.

Autor: Iva Besarabić