AKTUELNO

Dve plesačice i dvoje glumaca – od danas zvanično su deo projekta koji piše novu istoriju kulture.

Kako se Željko Mitrović drži toga – da mladi talenti stvaraju jednu bolju budućnost, danas je u kabinetu vlasnika Pink Media Group organizovan prigodan koktel povodom potpisivanja novih ugovora o stalnom radnom odnosu za nove članove Teatra Odeon. Pozorište budućnosti od danas je bogatije za dve plesačice i dvoje glumaca koji će dati svoj doprinos da ovakav, do sada neviđeni projekat kod nas, zasija u svom punom sjaju.

Foto: M. Đurović

„Ansambl napreduje svakog dana u svakom pogledu. Probe se održavaju već dva meseca i ne samo da se ansambl proširuje, već i tehnička ekipa. Danas smo primili dvoje glumaca i dve plesačice. Probe i ansambl napreduju iz dana u dan – pozorište se završava i nadam se da čemo za desetak dana probe imati u našem pozorištu. Ovo što mi radimo nije klasično pozorište - niti je „Lucifer“ moja autorska predstava, klasična pozorišna predstava. Ogromne tehnološke mogućnosti koje su implementirane u pozorište čine da klasičan gledalac stvarno ne zna da li je došao na bioskopsku premijeru, pozorišnu predstavu ili rok koncert. Imaće ugođaj koji je kao gledanje filma sa 3D naočarima, a zapravo će sedeti na pozorišnoj stolici. Svi efekti su uključeni u audio-vizuelni događaj, koji je potpuno originalan i različit od svih utisaka koji su bili do sada mogući u klasičnom pozorištu. Veliki je izazov sve to implementirati. Gotovo da uopšte nisam istupio od prvobitne ideje. Dosta vremena mi je pojelo zapravo pisanje teksta. Tekst je zapravo bio najveći izazov. Kako primamo kog glumca, u odnosu na njegov stvarni profil i sposobnosti dolazilo je do dorade. Dobili smo bolje glumce nego što sam na početku mislio da ćemo imati. Ono što je eventualno drugačije – drugačije je u boljem i naprednijem smislu. Viziju koju sam imao pre godinu dana, imam i danas. Samo to sve treba sada realizovati i preseliti na daske. Apsolutno sam zadovoljan. Svi spavamo po dva, tri sata – i samo je pitanje da li ćemo sve stići, jer vodimo paralelne bitke sa graditeljima, proizvođačima scenografije, dizajnerima, ljudima koji se bave CGI-om, ali „Lucifer“ će biti jedna magična predstava.“ – rekao je Mitrović.

Ovu talentovanu četvorku danas su podržale i njihove kolege – više nego spremne da svi zajedno pišu novu istoriju domaće kulture.

Foto: M. Đurović

Jedinstveno u regionu, Mitrovićevo digitalno pozorište specijalizovano za mjuzikle, pretenduje da bude najprestižnija kuća kulture koja će publici prezentovati čistu magiju, a gledaoci će za cenu jedne karte imati čak tri različita vizualna iskustva. Dosadašnji članovi marljivo rade na probama, a Teatar Odeon otvoriće Mitrovićev prvenac – njegova autorska predstava „Lucifer“. Ideja je da u Teatru Odeon svoje mesto na sceni i iza nje nađe oko stotinu zaposlenih među kojima će biti plesači, koreografi, pozorišni reditelji i mnogi drugi mladi i talentovani ljudi koji će svojim talentom opravdati Mitrovićevo poverenje.

Teatar Odeon ide internacionalnim plesnim koracima, a ovo digitalno pozorište već sada nagoveštava da su kvalitet i originalnost ključne stavke koje će oduševiti domaću publiku, a bez sumnje i sve ljubitelje alternativno-bulevarskog rok koncepta u regionu.

Autor: S.P.