AKTUELNO

Večeras od 21 čas, publiku koja je okrenuta jačem gitarskom zvuku očekuju četiri sjajna domaća benda.

Kao što smo navikli, jutarnja emisija “Ne gledam ti ja to” na RED TVu izdvaja se po svojojnekonvencionalnosti i zanimljivim gostima. Ovog jutra šarmantni voditeljski par – Anđela Ašanin i Stefan Savin ugostili su Miloša Mitrovića, gitaristu benda S.U.S, koji je najavio mini hard core i punk rock festivalu Zappa Bazi.

Foto: Promo

Večeras u beogradskom klubu Zappa Baza publiku očekuje zanimljiv i bučan događaj. Ljubitelji tvrđeg gitarskog zvuka imaće priliku da prisustvuju mini Hard Core i Punk Rock festivalu sada već veterana domaćeg undergrounda od kojih su neki na domaćoj sceni čak od ’90. Na old skul hard kor pank spektaklu teške kategorije učestvovaće četiri sjajna domaća benda - Nothing Sacred, SUS, Drawbacks i VoxPopuli.

Foto: S. Paunović

Miloš je predstavio bendove koji će večeras svirati sa S.U.S-om.

“Vox Populi su veterani domaće scene, koji sviraju bučan i brz hard core – punk, Nothing Sacret bend nastao je 2018. godine – sviraju hard core sa primesama panka. Početkom januara momci su izdali novi album koji može da se čuje na svim internet platformama. Bend Drawbacks nastao je krajem devedesetih godina. Sredinom dvehiljaditih napravili su malu pauzu, a sada su ponovo aktivni. Njihova muzika bi mogla da se definiše kao crossover hard core punk. Naravno, tu je i S.U.S – garažni punk’n’roll koji svira sada već preko dve decenije.“ – rekao je Miloš.

Foto: S. Paunović

Anđelu je zanimalo koliko se bendovi koji će večeras nastupati zapravo muzički razlikuju.

„Nema među nama neke velike razlike u zvuku. Opet, svaki bend je posebna priča i ima svoj oblik koji reprezentuje kroz izvedbu. Ono što sve nas povezuje jeste prijateljstvo, druženje, pa zatim i muzika. Različiti smo, a opet i slični.“ – objasnio je Miloš.

Foto: S. Paunović

Događaj u Zappa Bazi večeras je zakazan za 21 čas. Očekujemo pravi spektakl teške kategorije, a šta je još sve Miloš govorio kod Anđele i Savina, za slučaj da ste propustili – celu emisiju možete pogledati na RED TV Youtube-u.

Autor: S.P.