AKTUELNO

U Velikoj sali GO Lazarevac danas su potpisani ugovori sa 59 građana sa teritorije opštine Lazarevac o dodeli sredstava za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Sredstva za sufinansiranje mera energetske sanacije u iznosu od 12,5 miliona dinara zajednički su obezbedili Ministarstvo rudarstva i energetike i Gradska opština Lazarevac, a građani koji su danas potpisali ugovore, prijavili su se na ranije raspisani javni poziv.

Za sufinansiranje mera za poboljšanje energetske efikasnosti svojih domova građani će dobiti maksimalni iznos do 50 procenata ukupne vrednosti investicije, a najveći broj njih opredelio se za zamenu stolarije, ugradnju toplotnih pumpi i solarnih panela.

Prilikom potpisivanja ugovora sa građanima predsednik GO Lazarevac Bojan Stević čestitao je građanima na dobijenim sredstvima i izrazio očekivanje da će ova pomoć opštine i ministarstva doprineti uštedi energije u njihovim domovima i smanjiti račune za potrošene energente.

- Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve građane opštine Lazarevac da se prijave na drugi krug Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije koji je opština raspisala danas. Za ovaj javni poziv opština Lazarevac je u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike obezbedila dodatnih 25 miliona dinara - kazao je predsednik GO Lazarevac Bojan Stević.

- Potrudićemo se da i u narednom periodu obezbedimo dodatna sredstava i plasiramo ih kroz nove javne pozive našim sugrađanima, kako bi poboljšali uslove za život i olakšali svakodnevno funkcionisanje - rekao je Stević.

Tekst Javnog poziva sa potrebnom dokumentacijom građani mogu preuzeti na zvaničnoj internet stranici GO Lazarevac www.lazarevac.rs u odeljku Javni konkursi i rasprave.