AKTUELNO

Centar za kulturu „Vlada Divljan“ ovog novembra proslavlja sedam decenija svog postojanja.

Raznovrsni kulturni sadržaji namenjeni su svim generacijama, a svi termini do kraja decembra su popunjeni za programe na Velikoj sceni „Stamenković”.

- Na repertoaru Centra su pozorišne predstave za decu i odrasle, koncerti ozbiljne, etno, rok, bluz i popularne muzike, filmske projekcije za decu i odrasle, izložbe slika, književne večeri itd.

Foto: Gradska opština Palilula

- Slavljenički program, 31. oktobra otvorila je predstava „Obična priča”, čije reprize su odigrane 1. i 2. novembra, a repertoaru su u decembru. To je drama koju je napisao Ivan Gončarov 1847. godine, a režirao Kiril Serebrenikov. U glumačkoj podeli su glumci - Danica Maksimović, Dragana Varagić, Luka Grbić, Aleksej Agranovič, Filip Advejev, Irin Tepluhov... Predstava se izvodina srpskom i ruskom jeziku sa prevodom. Pred publikom će se naći priča o mladom čoveku koji iz unutrašnjosti dolazi u veliki grad kod bogatog ujaka. Pun nade i ideala suočava se sa realnošću koja ga menja… Reditelj je postavio savremenu verziju ove drame 2015. godine u „Gogolj” centru u Moskvi, dok je ovog puta radnja najvećim delom smeštena u današnju Srbiju.

- Davnog 19. novembra 1953. godine tadašnja reonska lokalna samouprava donela je odluku da formira jedinstvenu ustanovu kulture čiji osnovni zadatak je bio da se stara o obrazovanju, dokvalifikacijama i kulturnoj ponudi za građane Palilule. Evo za par dana proslavljamo 70 godina postojanja u skladu sa čim smo pripremili bogat kulturni program. Interesovanje publike svih generacija je ogromno, svi termini do kraja decembra su popunjeni – kaže Ljubiša Đurović, direktor CK „Vlada Divljan”.

#Gradska opština Palilula