AKTUELNO

Današnja fotografija iz Poštanske štedionice u Zemunu u Beogradu, postala je brzinom svetlosti viralna na internetu onda kada je još jednom podelila Srbe zbog onoga što se na njoj može videti - stariji gospodin koji je račune došao da plati u tradicionalnoj srpskoj nošnji.

Na Instagram stranici "Serbialive_beograd" osvanula je fotografija iz Poštanske Štedionice u Beogradu na kojoj se može videti stariji čovek u odelu srpske nošnje čeka red da plati račune. Fotografija je stvorila dva tabora među Srbima - oni koji su bili oduševljeni i oni koje se stide prizora.

"Poštanska štedionica Zemun. Došao gospodin da reguliše elektronsko plaćanje" stoji u opisu fotografije koja je poslata ovoj Instagram stranici a koju su oni i objavili na svom profilu.

Na fotografiji se nalazi stariji gospodin koji je za ovu priliku izabrao srpsku narodnu nošnju - od šajkače do karakterističnih opanaka, sa sve jelekom, pantalonama i vunenim čarapama preko njih.

Iako je sasvim regularno došao da plati svoje račune, ovaj gospodin mnogima je postao trn u oku, zbog čega se ispod fotografije našlo par negativnih komentara.

"Aj' brišite ovu objavu kako vas nije sramota da ovo objavljujete? Aj što je ovaj slikao, nego ste vi još gori što objavljujete", "Šta sve nećete da objavljujete ovo je strašno", "Užas", pisali su neki.

"Poštovanje i kapa do poda"

Ipak, mnogo više je bilo pozitivnih komentara, koji su ovim prizorom bili oduševljeni i koji su se setili i svojih baka i deka u narodnim nošnjama.

"Pa veći je gospodin ovaj što ga prozivate, nego drugi koji dođu u papučama i šorcu", "To je srpska narodna nošnja i svaka čast gospodinu što ju je obukao. Poštovanje i kapa do poda", "Da li možda treba da se stidimo naše nošnje i naših običaja?", "Legenda ozbiljna", "Ima da izvadim prabakinu nošnju i da nosim tako po gradu majke mi", "Deda Tripko došao po ćup", bili su samo neki od komentara podrške ovom gospodinu.

Autor: