AKTUELNO

47. festival filmskog scenarija – Gorki list u Vrnjačkoj Banji nagradio je Apollon produkciju prestižnim nagradama.

Apollon produkcija od svog samog starta krenula je sa ambicioznim projektom „Apollon - 52 filma“. U saradnji sa "Telekom Srbija" pokrenuta je inicijativa za snimanje čak 52 dugometražna filma u sopstvenoj produkciji, a od samog početka pa od otelotvorenja do sada neviđene ideje na ovim prostorima, Apollon mašina ne staje. Izuzetne glumačke ekipe, reditelji, scenaristi i profesionalni filmski radnici apsolutno se trude da opravdaju poverenje koje im je Apollon produkcija dala.

I za kratko vreme, zaista Apollon produkcija ima i čime da se pohvali. Gotovo da ne postoji domaći festival na kom filmovi Apollon produkcije nisu bili prikazani, oduševili publiku i poneli nagradu.

Poslednji u nizu Apollon filmova koji je ovenčan nagradom jeste film “Momak i devojke” reditelja Ivice Vidanovića. 47. festival filmskog scenarija – Gorki list u Vrnjačkoj Banji dodelio je nagradu ,,Slavko Lazić“ za najbolji scenario Rok Radiši za film Apollon produkcije - ,,Momak i devojke”. Nagradu „Marko Živić“ za najboljeg mladog glumca Festivala osvojio je Stefan Jevtović za ulogu u filmu ,,Ko živ ko mrtav“ Radeta Ćosića, a istoimeni film osvojio je i nagradu publike.

Foto: Promo

Foto: Promo

Romantična komedija "Momak i devojke" donela je interesantnu priču o sportu, vaspitanju i donošenju odluka koje protagoniste stavlja pred težak izbor između ljubavi i karijere, i akciona triler komedija "Ko živ, ko mrtav" koja govori o beogradskim detektivima, koji se suočavaju sa svim stvarima sa kojima se susreću tipični policajci na filmu - ovoj rastućoj domaćoj produkciji dali su još jednu potvrdu svog uspešnog stvaralaštva. 

Foto: Promo

Festival sa dugom tradicijom, posvećen isključivo filmskom scenariju – i ove godine prepoznao je kvalitet, na koji Apollon produkcija posebno pretenduje u svim svojim ostvarenjima. Podsećanja radi, prošle godine Danica Grubački, na ovom prestižnom festivalu, dobila je nagradu „Marko Živić“ za najbolju mladu glumicu, nakon što je briljirala u ulozi Stele, u Apollonovom filmu “Porno priča”.

Foto: Promo

Apollon produkcija sem što u svojim redovima gaji istaknute umetnike, sa zadovoljstvom može da se pohvali i da u mladim umetnicima prepoznaje zvezdani potencijal, te nije ni čudo zašto su za ovo kratko vreme Apollon filmovi tako dobro prihvaćeni kod festivalske publike, ali i žirija domaćih festivala – tako da brojne nagrade svakako nisu izostale i po svemu sudeći možemo tek da očekujemo da će se nizati.

Foto: RTV Pink

Ideja je da filmovi Apollon produkcije budu dostupni za gledanje na platformi „Apollon“ koja svakodnevno ima mnoštvo novih zadovoljnih korisnika. Na svakodnevnom nivou ova platforma postaje bogatija sa pregršt domaćih i stranih ostvarenja – a filmovi Apollon produkcije koji se ekskluzivno nalaze na ovoj popularnoj platformi, postali su filmski hitovi i zaštitni znak za koje se korisnici sa pravom vezuju. 

Foto: Promo

Autor: S.P.