AKTUELNO

Teatar Odeon nikada nije bio bliži.

Vrsni basista, poznavalac gitarskog zvuka, humanitarac, ali i medijski mag i neprikosnoveni biznismen - Željko Mitrović, već par meseci unazad daje nam na znanje kako se sa lakoćom snašao i u ulozi pevača. Na ovaj korak odlučio se zarad njegovog pozorišnog prvrnca Lucifer, koji će otvoriti Željkovo pozorište budućnosti – Teatar Odeon. Numere koje je do sada prepevao bili su poznati hitovi pop-rok legende Olivera Mandića. „Ako lažem, tu me seci“, „Sve je propalo“ , „Osloni se na mene“, „Nije za nju” – dobile su potpuno novo ruho u Mitrovićevoj izvedbi. A sada došla je na red numera „Neverne bebe”.

Foto: J. Simonović

Pesma „Neverne bebe” u izvođenju Olivera Mandića – čoveka koji je ispisao muzičku istoriju bivše Jugoslavije na najspektakularniji način, svetlost dana ugledala je davne 1982. godine. „Neverne bebe” našla se na albumu „Zbog tebe bi tucao kamen” , koji je iznedrio mnoštvo hitova koji su obeležili ne samo generacije koje tada žarile i palile, već i sadašnje dobre svirke koje gotovo ne mogu da prođu bez izvedbi nekih od njegovih hitova.

Foto: J. Simonović

Mitrovićeva verzija pesme „Neverne bebe” svakako ima upečatljivo i moderno ruho. Istaknuti maestralni ženski prateći vokali sjajno se uklapaju uz Željkov glas i daju punoću numeri, koja se posebno oseća u samom refrenu. Mandićeva fanki balada u Mitrovićevoj izvedbi nije izgubila fank zvuk, ali je Željko „Neverne bebe” potpuno prilagodio današnjem vremenu i dao im bržu pop-rok notu, koja zavodljivo privlači publiku svih generacija.

Foto: J. Simonović

Da bi dočarao delić atmosfere koji nas očekuje u Teatru Odeon, Željko je video za pesmu „Neverne bebe” snimao u LEONARDU - najvećem digitalnom studiju na svetu koji je sam isprojektovao i izgradio. Uz njega na velelepnoj bini briljirali su Aca Metini na gitari i Miloš Kovačević za bubnjem. Dva muzička saradnika koji su svojim muzičkim umećem bili adekvatna podrška Mitroviću. Plesači i prateći vokali u belom, ostavljaju prostor da sami dođemo do zaključka – da li ispod grešnika možemo pronaći suštinsku čistotu!?

Foto: J. Simonović

Teatar Odeon - digitalno pozorište, specijalizovano za mjuzikle u Beogradu na kom se svakodnevno bez stajanja radi, pretenduje da zauzme prvo mesto u regionu po svom kvalitetu. Predstavu Lucifer,Mitrovićev prvenac, sa nestrpljenjem isčekujemo, i verujemo u neizostavni uspeh kako predstave, tako isamog pozorišta. A neverne bebe moćiće da se uvere u isto već za samo par meseci, kada je Mitrović najavio dugo očekivanu eru koja će pozicionirati Beograd na zavidno mesto kada je moderna umetnost upitanju.

Foto: J. Simonović

Autor: S.P.