AKTUELNO

Željko ne propušta priliku da im svojim delima pokaže koliko mu je njihova sreća važna.

Tradicionalno, već šesnaest godina, Željko Mitrović – vlasnik Pink Media Group, omogućava svojim klincima iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine – Zvečanska letovanje, a već drugu godinu za redom Mitrović je proširio akciju na Domove iz cele Srbije

Foto: Promo

Deca iz šest domova i dva zavoda – njih 120, iz Dečijeg sela Sremska Kamenica krenuli su putem Crne Gore. Oni će svojim boravkom zameniti prošlonedeljne štićenike iz sedam beogradskih domova pod okriljem Zvečanske, koji su uživali su u all inclusive aranzmanu hotela za pet zvezdica - "Delfin" u Bjeloj. Dečica koja će uživati letnjim čarolijama od sutra, su iz dečijih domova iz Sombora, Bele Crkve, Dečijeg sela Sremska Kamenica, Aleksinca, Niša, Kruševca, ali iz zavoda u Beogradu i Knjaževcu. Mitrović je i ove godine uputio poziv svim domovima za nezbrinutu decu sa teritorije cele Srbije, da o njegovom trošku letuju, sunčaju se, kupaju i oprobaju vodene sportove na plaži.

Pre sedam dana, Željko Mitrović je iz Zvečanske ispratio razdragane klince na more u Bjelu u hotel “Delfin”, a danas mališani iz cele Srbije uživaće u Željkovoj misiji da deca bez roditeljskog staranja iz cele Srbije svoje detinjstvo upotpune letovanjem kakvo zaslužuju. 

Foto: Promo

Mališani nisu mogli da sakriju uzbuđenje pred polazak. Željka Mitrovića dočekali su aplauzom i ovacijama, dobio je i poklone od svojih drugara u vidu umetničkih radova, a njegovi drugari su žarko želeli i da se fotografišu sa njim. Vlasnik Pink Media Group je deci i vaspitačima uručio džeparac za put i naravno budžet za vodene sportove kako im na moru ništa ne bi nedostajalo.

Foto: Promo

„Prošle nedelje smo ispratili decu iz svih sedam beogradskih ustanova za brigu o deci bez roditeljskog staranja na more. Danas šest ustanova i dva zavoda iz Srbije kreću ka Crnoj Gori. Jedna grupa se okuplja u Sremskoj Kamenici, a druga u Kruševcu. Ispraćamo ih. Imaju džeparac, imaju sve obezbeđeno u Bjeloj, u hotelu „Delfin“ sa pet zvezdica. Obezbedili smo budžet za sve što im je dodatno potrebno, poput vodenih sportova. Posle šesnaest godina ovakvih akcija nije mnogo komplikovano sve ovo organizovati. Ono što je važno je da tuga ponekada ume da bude lažna, a sreća i radost su iskonske osobine koje su uvek iskrene. Verujem da je izgenerisati radost i sreću u njihovim životima, barem u nekom intervalu, velika stvar zato što to sigurno utiče na njihov ukupan odgoj i kakvi će ljudi biti u budućnosti. Džeparci su podeljeni, dečica se pakuju, a mi smo tu da im poželimo srećan put“ – rekao je Željko Mitrović.

Pored svih svojih obaveza, Željko nikad ne propušta priliku da obraduje klince iz Domova za nezbrinutu decu, sa kojom je razvio posebnu sponu.

Foto: Promo

Na ovaj način, Željko Mitrović se trudi da svojim drugarima iz Domova obezbedi bezbrižno detinjstvo, a jedno je sigurno - da osmeh, zagrljaji i zahvalnost Željkovih klinaca mu daje vetar u leđa da razvije svest da nije nemoguće biti uspešan, ali i empatičan. Njegova vera u svetlu budućnost ove dece od samog početka je prisutna i svojim delima i podrškom želi da im da na znanje da su jako blizu tom cilju. 

Autor: S.P.