AKTUELNO

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović ugostio je danas desetogodišnjeg dečaka Vuka Đokića, talentovanog harmonikaša, pobednika i laureata Svetskog takmičenja 2021. godine u Parizu, gde je učestvovao kao predstavnik Srbije među pedesetak vršnjaka iz celog sveta.

Vuk je učenik četvrtog razreda u dve škole, Osnovne škole "Vasa Pelagić" u Kotežu i Muzičke škole "Kornelije Stanković", koje pohađa sa najboljim ocenama. Osvojio je prva mesta i zlatne medalje na nedavnim takmičenjima, Beogradskom festivalu harmonike i Republičkom takmičenju, najvažnijem takmičenju u Srbiji, kao i prošle godine na Međunarodnom takmičenju u Ljubljani sa osvojenih 100 bodova i zvanjem laureata u svojoj kategoriji.

Foto: GO Palilula

Predsednik opštine je čestitao Vuku na postignutim uspesima i nagradio ga prigodnim poklonom. Pohvalio je njegovo zalaganje da ostvari vrhunske rezultate već u ranom uzrastu.

- Opština Palilula je ponosna na svoje mlade talentovane sugrađane koji dostojno predstavljaju svoju opštinu i svoju zemlju kao najbolji među najboljima - istakao je Ivanović.