AKTUELNO

"Čudo" sa Čukarice već mesecima pravi problem njenim stanarima, jer je novi komšija odlučio da bespravno podigne sprat koji nije završio. Tako je zgrada ostala bez krova, a mnogi stanari i bez svojih stanova.

Ove ljude od kiše štiti samo najlon, a pojedini su se već iselili jer su im stanovi potpuno uništeni.

"Došli dovlji oterali pitome", tim rečima se može opisati "čudo" sa Čukarice, kako ovu zgradu nazivaju žitelji ulice Milana Šarca.

Foto: TV Pink Printscreen

Stan koji je godinama bio prazan, postao im je noćna mora zbog komšije koji je odlučio da skine krov i tako kako oni kažu, izida nelegalnu građevinu.

On je naime, prvobitno, stanarima obećao da će promeniti dotrajali krov, međutim, kada su videli da proširuje potkrovlje i pravi dupleks, shvatili su kako kažu, da su njegove reči samo pusta obećanja.

Stanarka Ivana Bulajić rekla je da ima oko 6 meseci kako je taj čovek došao i dodaje da nije ni od koga tražio dozvolu da nadogradi stan.

Foto: TV Pink Printscreen

Prvo je rekao da će da radi samo adaptaciju stana, međutim, podigao je sprat, a želi još jedan i sada neće da prekine tu gradnju. Neće da stavi krov, neće da vrati ništa - rekla je ova stanarka.

Ono što smo zatekli na licu mesta, jeste da se u celoj zgradi oseća veliki smrad, vlaga je prisutna svuda, a pojedini stanari su morali čak i da napuste svoje domove.

Nekoliko stanova je uništeno, katastrofa! Samo čekam kada će voda i kod mene da dođe - rekla je Ivana.

Foto: TV Pink Printscreen

Nakon prada grede, koja je umalo povredila dete, stanari su dodatno uplašeni.

Građevinska inspekcija nalaže da se izgrađeni blokovi sruše i vrate u prvobitno stanje. Preliminarni datum rušenja je zakazan za decembar, što je stanarima ove zgrade, kako kažu, kasno.

Autor: