AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić primio je danas u Starom dvoru delegaciju Japana, koju je predvodio ambasador Takahiko Kacumata, saopštio je Sekretarijat za informisanje.

Kako se navodi, Šapić je delegaciju Japana, koju su činili predstavnici kompanije „Itoču” i Japanske međunarodne agencije za saradnju JICA, upoznao sa velikim infrastrukturnim projektima u našem gradu i pozvao japanske investitore da ulažu u Beograd.

Gradonačelnik je podsetio je da su vlada i narod Japana 2003. godine poklonili Beogradu autobuse koji se i danas nalaze na ulicama prestonice, kao i da se ne smeju zaboraviti ni velike donacije te zemlje Beogradskom univerzitetu.

Šapić je naveo da u Beogradu radi nekoliko japanskih kompanija, od kojih „ Itoču” radi na jednom od najvećih projekata javno-privatnog partnerstva u gradu, na deponiji Vinča, dok Japanska međunarodna agencija za saradnju JICA radi na projektu modernizacije javnog prevoza u našem gradu.

Kako se navodi, gradonačelnik je zahvalio japanskim prijateljima na pomoći koju pružaju na polju modernizacije javnog prevoza istakavši da je to veoma bitno za bolji i kvalitetniji život naših sugrađana.

Šapić je rekao da je Beograd danas veoma atraktivna, privredna i turistička destinacija, i pozvao japanske investitore da ulažu u Beograd, a japanske turiste da u što većem broju posete srpsku prestonicu.

#Aleksandar Šapić