AKTUELNO

Dom za učenike "Milutin Milanković" u Beogradu pokrenuo je inicijativu za saradnju sa kulturnim centrom turskog instituta "Yunus Emre", tim povodom njih je posetio Hami Aksoi, ambasador Turske u Srbiji i Marijana Dukić-Mijatović, državna sekretarka ministarstva prosvete.

U pitanju je jedna divna saradnja, rekao je Nenad Milenović, direktor Doma učenika srednjih škola “Milutun Milanković” u Beogradu za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo danas je jedan važan korak u daljem unapređenju naše saradnje sa Institutom. Mi smo tu predvideli veliki broj stvari na kojima ćemo zajedno raditi, počevši od kursa turskog jezika i mogu da kažem da se preko 25 dece već prijavilo da pohađa kurs turskog jezika, a sarađivaćemo zajedno i na organizaciji raznih drugih aktivnosti i manifestacija - rekao je Milenović.

Hami Aksoi, Ambasador Turske u Beogradu, rekao je da je ovo jedan važan dan u odnosima Srbije i Turske.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kao što je rečeno prilikom susreta predsednika Vučića i predsednika Erdogana Srbija i Turska doživljavaju jedan zlatni period svojih odnosa. Naši odnosi se svakog dana razvijaju i pobolljšavaju, i ovo je jedan od pokazatelja što se mi nalazimo ovde i što će se ostvariti saradnja sa Domom. Saznali smo da će mnogo učenika ovde pohađati nastavu i jako nam je drago zbog toga - rekao je Aksoi.

Mirjana Dukić Mijatović, državna sekretarka ministarstva prosvete, izjavila je ovom prilikom da je država ulagala u infrastrukturu i uvek će da ulaže da naši učenici imaju što bolji standard.

- Ovaj dom je poznat po tome da je već šest decenija najbolji ne samo po smeštajnim kapacitetima nego upravo i po sekcijama u kojima učenici uzimaju učešće, pa eto i ove saradnje sa turskim institutom - rekla je sekretarka i dodala:

Foto: TV Pink Printscreen

- To svakako podržavamo i to je u našoj je tradiciji, od 1926. godine studije orijentalistike su ovde u Beogradu, dakle jedna veoma duga tradicija, a osvrnula bi se i na sjajne sastanke koje smo imali u susretu dva predsednika gospodina Vučića i Erdogana, kada sam i lično imala sastanke sa turskim kolegom - rekla je Dukić Mijatović.

#Dom za učenike Milutin Milanković

#Hami Aksoi

#Mirjana Dukić Mijatović

#Nenad Milenović

#Turska

#Turski jezik

#ambasador