AKTUELNO

Nikad mlađi!

Etnografski institut Srpske akademije nauka i umetnosti je vodeća naučno-istraživačka ustanova u Srbiji koja se bavi etnološko-antropološkim proučavanjem društva i kulture. U 2022. godini, EISANU obeležava prvih 75 godina rada, pod sloganom „Nikad mlađi!“.

U okviru proslave jubileja koja je planirana za septembar 2022. održaće se niz manifestacija na različitim lokacijama. Od posebnog značaja su naučna konferencija „Antropologija (u)budućnosti“ koja će biti održana 8. i 9. septembra u Arheološkom parku „Viminacijum“, potomsvečana akademija koja će biti održana u Palati Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu 14. septembra (sa početkom u 12 časova), kao i promocija zajedničkih izdanja Etnografskog instituta SANU i Arhiva Vojvodine koja će biti održana u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu 27.septembra (sa početkom u 11 časova).

Proslava jubileja jednog od najstarijih Akademijinih instituta predstavlja dobru priliku za pogledu budućnost etnologije i antropologije, ali i sveta u kojem živimo, a sadržaji koji je prate za cilj imaju upoznavanje javnosti sa radom Instituta, održavanje aktivne komunikacije između naučnezajednice i društva, kao i promociju nauke, naučne pismenosti i naučne kulture.

Foto: PROMO

Autor: S.P.

#75 GODINA

#EISANU

#Nikad mlađi