AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić otvorio je danas na Adi Ciganliji Prvu beogradsku olimpijadu sporta i rekreacije penzionera, u kojoj će se oko 250 najstarijih sugrađana nadmetati u pet disciplina - štafetno brzo hodanje, fudbal, košarka, pikado i šah.

Šapić je rekao da će grad učiniti sve da se obezbedi što kvalitetniji život penzionera i poručio da su događaji, poput današnjeg, uvek dobri i sa najboljom atmosferom.

"Kada bi energiju kao što imaju penzioneri, imali ljude moje generacije i mlađi, mislim da bi nam svima bilo mnogo bolje. Nikada dovoljno ne možemo da im se odužimo, ni mi kao gradska uprava, ali daćemo sve od sebe da penzionerima obezbedimo što lepše treće doba", preneo je Šapić novinarima.

Foto: Foto/beograd.rs

Predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda Ružica Belanović rekla je da je Prva olimpijada sporta i rekreacije penzionera ujedno i kvalifikaciona olimpijada za centralnu olimpijadu, koja će se od 28. septembra do 2. oktobra održati u Vrnjačkoj Banji.

Ona je najavila da će se sa Prvom beogradskom olimpijadom nastaviti i ubuduće i dodala da su za prvo, drugo i treće mesto pripremljeni pehari, diplome i medalje.

"Takođe, imamo i proglašenje ukupnog pobednika, koji dobija posebni pehar. I svaki takmičar dobija zahvalnicu i majicu sa oznakom Gradske organizacije penzionera Beograda", navela je Belanović.

U današnjem takmičenju nadmetaće se penzioneri iz beogradskih opština, a za Tanjug su izrazili zahvalnost Gradu što je organizovao takav skup i podelili pozitivne utiske.

"Ovo je pravi način kako da se omasovi sport i kod penzionera, ne samo kod mladih, i da se družimo", rekao je jedan penzioner i poručio da se najviše raduje šahu.

Još jedan stariji sugrađanin, takođe je izrazio zadovoljstvo olimpijadom.

"Oduševljen sam, ovo je idealno, baš mi se dopada. Najviše se radujem pikadu, tu sam bio uvek najbolji", rekao je nasmejani Beograđanin.

Jedna penzionerka rekla je da najzad ima "nešto i za penzionere", dok se njen prijatelj nadovezao i rekao: "Ovo nam je rekreacija, druženje, treniranje, razonoda, takmičenje i hvala opštini i svima koji su omogućili da se takmičimo danas ovde".

#Ada Ciganlija

#Aleksandar Šapić

#Olimpijada

#penzioneri