AKTUELNO

Podatak da u Beogradu možete pronaći kvadrat u novogradnji za manje od 2.000 evra može iznenaditii mnoge.

Od Palilule do Krnjače, preko Mirijeva do Voždovca, ako se dovoljno potrudite - stan je vaš. Prosečna cena novogradnje u Beogradu je 2.348 evra po metru kvadratnom prema podacima, a prosečna prodajna cena novogradnje, prema podacima je 1.981 evro po metru kvadratnom.

Direktor jedne agencije za nekretnine navodi da postoji jedan deo Palilule oko Omladinskog stadiona gde je cena kvadrata u novogradnji između 1.750 i 1.800 evra.

"Takvu ponudu ima jedna do dve zgrade. U drugim centralnim opštinama po toj ceni je nemoguće nešto naći. Isto tako lokacija Zvezdara - Mirijevo bi mogla da ponudi tu cenu. Napominjem da je i tu ponuda prilično oskudna, ali je moguće naći", kaže direktor jedne agencije.

On dodaje da u tom delu Zvezdare, prema njegovim informacijama, treba da počne izgradnja zgrada, gde će se cena kvadrata kretati do 2.000 evra.

Direktorka druge agencije navodi da su jeftinije cene kvadrata u Ovči, Krnjači i Borči. Dodala je i gde se sve mogu pronaći kvadrati za manje od 2.000 evra.

“Opštine Zemun i Zvezdara imaju lokacije gde je kvadrat novogradnje ispod 2.000 evra, kao npr. Mirijevo (1.698 evra po kvadratu), Zemun polje i Ledine (oko 1.500 evra po kvadratu), deo Voždovca (oko naselja Braće Jerković, novogradnja oko 1.800 evra po kvadratu, deo Vojvode Vlahovića oko okretnice busa 26, 2.000 evra po kvadratu)”, kaže ona.

Kvadrat u zdanju koje se nalazi u Mirijevu u ulici kapetana Miloša Žunića nudi cenu kvadrata od 1.650 evra. U istom naselju, u ulici Slobodana Selenića, cena kvadrata je 1.705 evra. U jednom kompleksu na Paliluli, oglašava se jedan stan, čija je cena kvadrata u novogradnji 1.550 evra. U Nodlovoj ulici na Banovom brdu, kvadrat u novogradnji košta 1.737 evra. U Ugrinovačkoj cena je 2.046 evra, dok u Bojadžinskoj ulici na Konjarniku može da se kupi kvadrat po ceni od 2.040 evra.

Prosečan kvadrat stana u novogradnji u Beogradu skuplji je za gotovo 700 evra u odnosu na 2019. godinu. Pre tri godine, prosečna cena je bila 1.613 evra dok je, prema najnovijim podacima Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) za drugi kvartal tekuće godine, prosek oko 2.304 evra.

Na osnovu kupoprodajnih ugovora koji se evidentiraju u RGZ, kvadrat u prestonici se mogao kupiti u rasponu od 600 evra na periferiji grada do 9.545 evra koliko je plaćen najskuplji u Beogradu na vodi.

Autor: