AKTUELNO

Novi objekat nalaziće se na svega nekoliko kilometara od objekta koji su kineski trgovci koristili u Bloku 70, a koji je izgoreo u požaru prošle godine.

Posle velikog požara koji je progutao popularni kineski tržni centar u novobeogradskom Bloku 70, tamošnji kineski trgovci - vlasnici lokala i zakupci, rešili su da odu u novi prostor.

Reč je o potpuno novom Kineskom tržnom centru koji još iščekuje građevinsku dozvolu, a prema urbanističkom projektu biće realizovan u dve faze, objavio je Beobuild na svojoj Instagram stranici.

Lokacija se nalazi iza blokova, uz stambene blokove u Ulici Mileve Marić Ajnštajn u Novom Beogradu, na svega nekoliko kilometara od objekta koji su kineski trgovci koristili u Bloku 70, a koji je izgoreo u požaru prošle godine.

Foto: Pink.rs/N. Todorović, Pink.rs/D. Kojić

Prva faza novog tržnog centra koja bi trebala da počne do kraja godine, sastoji se iz 22.327m2 komercijalnog prostora, dok bi u drugoj fazi bio dograđen još jedan prodajni objekat ukupne površine skoro 8.000 m2. Kako je jedna od namena ovog centra da omogući kvalitetan poslovni prostor za male kineske trgovce i firme, ovaj moderni tržni centar imaće čak 360 lokala u prvoj fazi i još 116 u drugoj.

U prvoj fazi planirana je gradnja jednospratnog objekta četvorougaone osnove (Pr+1), dok se u drugoj fazi planira nešto viši dvospratni objekat (Pr+2), takođe isključivo komercijalne namene.

Kako se u okviru parcele nalazi i zaštitni pojas dalekovoda, ovaj prostor je na tlu iskorišćen za veliki pristupni plato i parking između dva objekta. Prostrana površina između dva objekta širine 65 metara planirana je kao otvoreni parking sa 430 parking mesta.

Prema planu,ulica Jurija Gagarina biće produžena jugoistočnom stranom novog kineskog tržnog centra i povezana sa saobraćajnom vezom do Obilaznice, a u budućnosti tamo će biti i pozicija okretnice tramvaja, što će sve pomoći lakši pristup i saobraćajne veze. Investitor novog kineskog tržnog centra je jedna kineska kompanija a autor idejnog rešenja je arhitektonski biro iz Beograda.