AKTUELNO

Narodni poslanik i član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić objavio je na svom instagram profilu fotografije radova na Kalemegdanu.

U komentarima fotografija Vesić nije krio zadovoljstvo kako radovi napreduju. On se osvrnuo i na prethodni period kada je gradom upravljao Đilas sa njegovim saradnicima i rekao da tada nije ništa urađeno.

Foto: Instagram.com/Goran Vesić

- Šetajući jutros Beogradskom tvrđavom prošao sam pored čuvene Zindan kapije koja se obnavlja. Bio sam ovde sredinom marta prošle godine kada je obnova počela i Grad Beograd je tada za ovu namenu odvojio milion evra - napisao je Vesić.

- Od 2013. godine posle pet godina u kojima Đilas i njegovi saradnici ne samo da nisu ništa obnovili na tvrđavi nego su smanjili plate zaposlenima u Zavodu za zaštitu spomenika kulture, počela je obnova tvrđave - prokomentarisao je Vesić i napisao šta je sve obnovljeno do sada.

Foto: Instagram.com /Goran Vesić

- Obnovljeni su Damad Ali-pašino turbe, Male stepenice Jelisavete Načić, Velike stepenice, rekonstruisani su Spomenik zahvalnosti Francuskoj i Pobednik, rađen je plato oko Pobednika, vraćen spomenik Slepi guslar, obnovljena je Sahat kule a sada se rekonstruišu Zindan kapija i kapija Кarla Šestog - naveo je Vesić i najavio da će uskoro će početi i rekonstrukcija kapele Svete Petke.

- Кada se završi rekonstrukcija Zindan kapije i kapije Кarla Šestog, koje su blago Beogradske tvrđave, naš grad će dobiti nove prostore za kulturne delatnosti u okviru same kapije kao što se to dogodilo u Sahat kuli, naveo je Vesić.

#Beogradska tvrđava

#Goran Vesić

#Kalemegdan

#Rekonstrukcija