AKTUELNO

Potražnja za orgevom ovih dana je znatno veća nego što je bila ranije u ovo doba godine. Ponuda drveta, uglja, i peleta na stovarištima ogreva u Beogradu je slaba, kako po količinama tako i po vrstama, a energenti koji se nude znatno su skplji nego prošle godine.

Ekipa Pink posetila je jedno beogradsko stovarište gde su im rekli da uglja gotovo i da nema, da su cene visoke, ali i da pored toga telefoni stalno zvone, a najviše se za ogrev traži ugalj.

- Situacija je nikakva. Uglja nema, ovo što pristigne to prodamo za dva dana onda ponovo čekamo po tri dana da bi nam nešto došlo. Malo se radi, malo se ne radi i veoma slabo pristiže uglj - žali se Smilja Čubrović iz stovarišta ogreva "Kreka".

Foto: Printscreen TV VESTI

Na nekim stovarištima cene za tonu uglja kreću se i oko 25.000 i ona najviše zavisi od proizvošača i dobavljača. Trenutno u ovom stovarištu imaju "Stanare" u komadu čija je cena 14.500 bez uračunatog prevoza.

- Mislim da je cena od 25.000 zaista visoka, ali pitanje je o kojoj se vrsti uglja radi. Kod nas je jedan od skupljih ugljeva "Banovići" koji je 17.000 po toni bez prevoza, ali ga trenutno nema, poslednju isporku imali smo pre tri nedelje - kaže Smilja.

Zbog ovakve situacije sa ponudom i tražnjom kupci su vrlo česti prinuđeni da kupe po "principu daj šta daš" pa makar to bio i niskokvalitetni ugalj jer kako ističe Smilja zima će vrlo brzo doći.

#Ogrev

#Stovarište

#Ugalj