AKTUELNO

Snažno nevreme pogodilo je večeras Beograd i izazvalo je velike probleme u mnogim delovima grada.

Najgore su prošli Zemun i Novi Beograd. Na snimcima i fotografijama koje su Pinku dostavili čitaoci vidi mreža vidi se da su mnoge ulice potopljene jer kanalizacija ne može da primi veliku količinu vode koja je pala za kratko vreme. Mnoge garaže i podrumi su pod vodom.

Takva sudbina je zadesila luksuzne zgrade na Novom Beogradu koje su potpuno pod vodom, a stanari izvoze svoje automobile.

Foto: Čitalac portala Pink.rs

Deo zemunskog naselja Galenika je pod vodom, a autombili su zarobljeni u "jezerima" koja su se stvorila na kolovozu kako u Zemunu, tako i na Novom Beogradu. Na Avali su takođe obilne padavine, a ovaj deo grada je ostao i bez struje.

Video: Čitalac portala Pink.rs

Foto: Pink.rs/A. Aras

Nakon nevremena raskrsnica ulica Nedeljka Gvozdenovića i Srđana Aleksića na Bežanijskoj kosi bila je potpuno pod vodom, a jedan automobil ostao je zarobljen u jezeru koje je nastalo kod okretnice autobusa.

Foto: Pink.rs/A. Aras

Pripadnici policije pružili su pomoć građanima zarobljenim u vodenim bujicama.

Video: Čitalac portala Pink.rs

Video: Čitalac portala Pink.rs

Foto: Čitalac portala Pink.rs

Nevreme je najpre zahvatilo obodne delove prestonice nakon čega se proširilo preko Zemuna i Novog Beograda na ostatak grada. Duva i dalje snažan vetar, a osetan je i pad temperature u poslednjih sat vremena. Temperatura u Beogadu pala je sa 36 na 20 stepeni.

Video: Čitalac portala Pink.rs

Foto: Čitalac portala Pink.rs

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nevreme praćeno gradom, podsetimo, prethodno je zahvatilo okolinu Nove Varoši gde je grad veličine oraha padao oko pola sata i uništio povrtnjake i useve u mnogim selima.

Olujni vetar i jaka kiša zabeleženi su u Kruševcu, Smederevu, Ivanjici...

Jako nevreme zahvatilo je i Kruševac gde je za svega pola sata temperatura pala sa 35 na 20 stepeni.