AKTUELNO

Deveto Sportsko sabranje Svete Srbije biće održano danas na Adi Ciganliji u organizaciji Pravoslavnog sportskog udruženja “Sveti Srb i ja”, a uz podršku Gradske opštine Čukarica i Turističke organizacije Čukarica. Kao i svake godine, ova manifestacija počinje svetom liturgijom u 9:00 časova, a svečano otvaranje će biti u 11:30 časova.

Uz promovisanje važnosti očuvanja duhovnog i telesnog zdravlja naših najmlađih, kako je to blaženopočivši Patrijarh Irinej nazvao kovanicom ”harmoničnog vaspitanja”, manifestacija je do sada na predhodnih osam ukupno zainteresovala i na jednom mestu okupila više od 180.000 posetilaca.

Mesto susretanja i ove godine će biti ispunjeno licima i osmesima na hiljade dragih gostiju, onih najmlađih koji će zajedno sa svojim roditeljima, bakama i dekama doći na porodično okupljanje roda koji dolazi.

Foto: TV Pink Printscreen

Vladimir Radović kaže da nakon liturgije, u 11 sati, biće snimljen spot sa decom, nakon čega će biti svečano otvaranje koje je planirano za 11:30.

Dolazi veliki broj građana, kao i gostiju. Oko 13 sati ćemo imazi vežbanje sa Ristom sportistom, i onda ćemo na 6 terena imati brojne turnire u brojnim sportovima. danas će aktivnog učešća u svim turnirima imati i osobe sa invaliditetom - rekao je Radović.

Kako je istakao, svi učesnici moći će da probaju i vojnički pasulj.

Autor: