AKTUELNO

Na zahtev Kreni-promeni i njihovoj neodoljivoj želji za proširenjem dokumentarnog i naučno-obrazovnog programa, podnesen je zahtev za još jednu frekvenciju za nacionalno pokrivanje.

Nakon što su pojedini politički pokreti i organizacije krenuli u prikupljanje potpisa sa namerom da TV PINK ne dobije nacionalnu frekvenciju, vlasnik televizije, Željko Mitrović odlučio je da proveri kakav je zapravo stav građana po tom pitanju. Petciju TV PINK za manje od 48 sati potpisalo je više od milion ljudi.

Danas, Željko Mitrović je predao dokumentaciju za nacionalnu frekvenciju za TV VESTI i tom prilikom je rekao:

" Sagledavanjem svih okolnosti u predvorju ovog konkursa doneli smo odluku u okviru PINK MEDIA GROUP da danas konkurišemo za još jednu nacionalnu frekvenciju. Ideju smo dobili javnom raspravom koja se dešava i sagledavanjem svih stavova očekivanja i potreba manjinskih društvenih grupa kao što je Kreni-promeni i raznih peticija koje su se pojavile. To smo sagledali na ozbiljan način i rekao bih da sam neko ko osluškuje i voli da čuje i male društvene grupe koje imaju svoje zahteve i pošto sam u analizi spoznao da su njihove potrebe usmerene ka ogromnim količinama naučno-obrazovanog, dokumentarnog i kulturnog programa - želeli smo da ponudimo još jedan koncept paralelno sa TV PINK koji odgovara na sve te potrebe i otud konkurisanje za još jednu nacionalnu frekvenciju. Ako bude sve po zakonu TV VESTI ima apsolutnu šansu i biće visoko pozicionirana na ovom konkursu. Mislimo da obe televizije zaslužuju da dobiju nacionalnu frekvenciju, pre svega što prepoznajemo da u manjinskim grupama postoji potreba da na komercijalnim televizijama, koje pre svega treba da imaju zabavni karakter kao svuda u svetu, kod nas se prepoznaju očekivanja da postoji mnogo više naučno-obrazovani, dokumentarni program. Zato smo podneli zahtev za nacionalnu frekvenciju za TV VESTI koja će u svom sadržaju imati preko 70% informativno, dokumentarnog, naučno-obrazovanog i igranog programa. Elaborat smo podneli danas, pa ćemo videti"

Željko Mitrović pozvao je Savu Manojlovića na TV duel u emisiju Hit-Tvit. On je duel prihvatio, ne na TV PINK - već na TV VOJVODINA. U ponedeljak Željko Mitrović i Sava Manojlović tamo će imati dugo očekivano sučeljavanje. Što se tiče peticije TV PINK u odnosu na peticiju Kreni - promeni , milion i devetstosedamdeset hiljada TV PINK peticija ima potpisa, dok peticija Kreni - promeni nije prešla dvesta hiljada, tako da je rezultat 10:1.

Autor: S.P.

#Elaborat

#TV Pink

#TV Vesti

#nacionalna frekvencija

#Željko Mitrović