AKTUELNO

Maja je za osam godina obišla gotovo celu Indiju.

Maja Vujošević, master bankarstva po struci, master je završila na Kipru i baš tamo je rešila da se posveti svojoj prvoj ljubavi - fotografiji. Ubrzo bilo joj je jasno da je Indija zemlja koju samostalno želi da poseti. Spremala se marljivo na taj sudbinski put i njen suživot sa Indijom trajao je u rasponu od osam godina.

Foto: Privatna galerija/Maja Vujošević

Zahvaljujući ljubavi i poznavanju fotografije, slike sa tog višegodišnjeg putovanja uspela je da zadrži da ostanu netaknute u svom obliku, pejzažu i svetlosti. Fotografijom je počela da se bavi fokusirana na pejzaže, ali joj je Indija promenila perspektivu i dala novi uvid u fotografiju - kroz ljude, festivale, običaje i mesta koja nisu poznata turistima.

Foto: Privatna arhiva/M. Vujošević

Majina baza trenutno je Beograd u kom se bavi jogom, a ima i svoj ketering veganske hrane. Njena prva samostalna izložba bila je u Nikoziji, na Kipru, 2012. godine, a dobitnica je i prve nagrade za fotografiju na izložbi "Priroda bez cenzure" 2019. godine.

Foto: Privatna arhiva/Maja Vujošević

Kerala, Tamil Nada, Karnataka, Goa, Maharastha, Gujarat, Haryana, Rajasthan, Uttar Pradesh, Uttarakhand, Himachal Pradesh, Jammu, Kashmir,Sikkim, West Bengal, Bihar, Oddisha u petak 6. maja na vas u svim bojama čekaju u Dorćol Platzu od 19 časova. Tokom otvaranja, za posetioce biće priređena i demonstracija joge, indijski ples, kirtan i indijska hrana. Ulaz na izložbu "Ujedinjene boje Indije" je slobodan.

Foto: Privatna arhiva/M. Vujošević

Projekat "Ujedinjene boje Indije" Maja je osmislila i pre nego što se vratila u Srbiju, i ova izložba se može smatrati kao svojesrstan poklon Beogradu, kojim želi da inspiriše ljude da krenu za svojim snom.

Autor: S.P.

#Izložba

#Maja Vujošević

#Ujedinjene boje Indije