AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić primio je danas talentovane učenike srednjih škola koji su dobili jednokratna novčana sredstva Fondacije za mlade talente za kupovinu neophodne opreme radi daljeg negovanja talenta. Događaju u Starom dvoru prisustvovala je i zamenica predsednika Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović.

Vesić je izjavio da je ovo peta godina kako Grad dodeljuje stipendije najtalentovanijoj deci.

Foto: Beograd.rs

– Ukupno su 43 učenika dobila stipendiju Grada, 19 učenika iz oblasti nauke, 13 iz oblasti sporta i 11 iz oblasti umetnosti. Uslove je ispunilo 50 dece, ali zbog nedostatka sredstava dali smo 43 stipendije. Iz tog razloga smo doneli odluku da obezbedimo dodatna dva miliona dinara, kako bi sva deca, njih 50, koja su prošla konkurs i ispunila uslove, dobila stipendiju – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, do sada je ukupno 250 dece dobilo stipendiju Grada Beograda.

– Mnogi od njih su postali uspešni umetnici ili su na putu da to budu i svakom smo pomogli da kupi opremu, da ode na neko takmičenje i predstavlja sebe i svoj grad. Zadovoljan sam što je Grad Beograd osnivanjem Fondacije za mlade talente pronašao način da dodatno pomogne svojoj najtalentovanijoj deci. Naša želja je da ta deca odu u inostranstvo i proslave svoj grad, ali da se vrate i da ovde žive i rade. Želimo da u svojoj zemlji budu poznati srpski umetnici i sportisti, odnosno najbolji u onoj oblasti kojom se bave. Uz pomoć Grada i donatora obezbedili smo novac i našli način da pomognemo našoj najtalentovanijoj deci – rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

On je istakao da deca mogu da konkurišu i za konkurse koje daje Republika Srbija, dok je ovo nešto što daje Grad Beograd deci.

– Obećao sam im da će dobiti karte za Fajnal for u Beogradu, koji organizujemo u maju. Na ovaj način želimo da im pokažemo da mogu da budu deo i drugih velikih sportskih takmičenja koje organizuje Grad Beograd. Neki su tražili karte za neke druge koncerte, na primer za Meneskin. Na ovaj način želimo da im pokažemo da je Grad Beograd uz njih i da ćemo im pomoći ne samo stipendijom nego i na druge načine, te da smo ponosni na njih – zaključio je Vesić.

Direktorka Fondacije za mlade talente Ana Zekavica izjavila je da ova fonadacija postoji šest godina i da je ovo peti konkurs kojim se dodeljuju novčana sredstva.

Foto: Beograd.rs

– Prošle godine smo se fokusirali na novi projekat dodele udžbenika za prvi i drugi razred osnovne škole. Do sada je 250 mladih ljudi dobilo sredstva a neki su upisali i fakultete i nastavili studije sa našim instrumentima – rekla je Ana Zekavica.