AKTUELNO

Dom za decu i omladinu “Jovan Jovanović Zmaj” danas je mesto dečijih osmeha.

Četrnaest godina za redom Željko Mitrović i njegova kompanija Pink Media Group misle na decu bez roditeljskog staranja i žele sa svojim nesebičnim delima, koliko god da je moguće, da upotpune njihovo detinjstvo i pokažu im da nisu sami.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Nakon tradicionalno organizovanog letovanja ove godine Željko Mitrović je odlučio da svojim drugarima novogodišnje praznike ulepša u svom maniru – darivanjem onoga što svi klinci vole i što bi verovatno naručili od Deda Mraza. Slatkiši, igračke, gedžeti, tableti, slušalice, zvučnici, pametni satovi deo su poklon paketa za 735. dece iz trinaest domova za decu bez roditeljskog staranja i zavoda za vaspitanje iz cele Srbije. 

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Željko je u domu “Jovan Jovanović Zmaj” u Beogradu danas organizovao darivanje za svu beogradsku dečicu iz svih domova za nezbrinutu decu i zavoda za vaspitanje - “Jovan Jovanović Zmaj”, “Zvečanska”, “Moša Pijade”, “Drinka Pavlović” i “Dragutin Filipović Jusa”.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Tim povodom, Željko Mitrović je rekao:

“Zamolio sam vaspitače da kada su klinci nešto krivi da ih ne kažnjavaju, jer ih čeka život u kom će biti kažnjavani i bez toga da su krivi. Jer i kada ne budu krivi, biće kažnjeni, tako da barem ovaj period njihovog života i odrastanja bi trebao da bude rasterećeniji - pogotovo što su u pitanju deca bez roditeljskog staranja.Klinci su hrabri, dostojanstveni, ponosni. Na njihovim licima nikada se ne može videti čak ni obrise tuge. To samo dokazuje da su to posebna deca!”

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Željko je i dodao da klince šalje na zimovanje i to u tri velike grupe u januaru i februaru mesecu.

“Pokušaćemo da na ta tri mesta okupimo decu iz iz svih domova” - rekao je za kraj Željko Mitrović.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Mitrović će uz saradnju direktora Zvečanske, Zorana Milačića, uspeti da obraduje 735 mališana - jer veruje da tokom najradosnijih dana u godini njihovi osmesi i saznanje da neko uvek misli na njih i te kako vrede.

U ponedeljak Željko će krenuti putem Sremske Kamenice, da bi u “SOS DEČIJEM SELU” Sremska Kamenica podelio paketiće dečici iz “SOS DEČIJEG SELA” Sremska Kamenica, a tamo će im se za dodelu poklona pridružiti klinci iz doma “Mika Antić” iz Sombora, ali i iz doma “Spomenak” iz Pančeva.

U utorak, vlasnik ružičaste imperije posetiće dom “Duško Radović” u Nišu gde će podeliti novogodišnje paketiće klincima iz doma “Duško Radović” iz Niša, iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine Niš, ali i domovi „Jefimija“ iz Kruševca i “Hristina Markišić” iz Aleksinca.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Novogodišnje paketiće Željko Mitrović poslaće i domu „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači, Ustanova za decu i mlade Šabac, kao i domu „Stanko Paunović“ u Negotinu.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Podsećanja radi, prošle zime Željko je takođe posetio dom “Jovan Jovanović Zmaj” i klincima uručio poklon paketiće, a Isidora Mitić pevačica benda MONX je svojim muzičkim izvedbama dodatno uveselila prazničnu atmosferu. Pre dve godine u ovo vreme,Mitrović je izdvojio potrebna sredstva da se u domovima za nezbrinutu decu „Drinka Pavlović“i “Moše Pijade” izvrši rekonstrukcija igraonica, odnosno prostorija u kojoj se deca igraju i provode zajedničko vreme, a pri tom je obezbedio i poklone koji su oduševili mališane.

U ovim teškim vremenima, vlasnik i glavni i odgovorni urednik najgledanije komercijalne televizije, jasno stavlja do znanja da je humanost nešto čega ne želi da se odrekne – već da svojim primerom motiviše sve koji su u mogućnosti da krenu njegovim putem. A dečiji osmesi su siguran znak da to što preko jedne decenije radi za svoje klince i te kako ima smisla, jer ulaganje u budućnost je ulaganje u nove naraštaje.

Autor: S.P.

#Dom Jovan Jovanović Zmaj

#Humanitarni rad

#Humanost

#Nova godina

#Pink Media Group

#Zoran Milačić

#Zvečanska

#novogodisnji paketici

#Željko Mitrović